- Berichten
- 50
Goedenavond BBQ-vrienden, vandaag een Picanha gemaakt, was de eerste keer dat ik dit stuk vlees op mijn Bastard had.
Eerst vanmiddag een lekkere rub gemaakt
Daarna het vlees een paar uur wegzetten en ondertussen de aardappeltjes en groenten voorbereid. Van de aardappeltjes helaas foto vergeten te maken, maar waren krieltjes + tomatentapenade + witte wijn + italiaanse kruiden in een alu-folietje. Deze ook een tijdje op elkaar in laten werken. Daarna de groenten gemaakt: paprika’s + winterpeen + sjalotje + paar teentjes knoflook en een scheutje witte wijn & oliefolie.
Toen einde middag de Q aangezet en alles op het rooster op ca 150 graden, vlees tot een kerntemperatuur van 42 graden laten komen, alles eraf en de aardappeltjes & groenten naar de keuken. Toen de Q opgestookt naar ca 200 graden en het vlees tot 50 graden kerntemperatuur laten komen.
Daarna vlees van de Q gehaald en laten rusten. En aan tafel!
Als toetje ananasringen - besmeerd met Ahoorn-siroop - van de Q, met een bolletje ijs erbij.
Wederom heerlijk genoten van de Q en heerlijk gegeten!
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Eerst vanmiddag een lekkere rub gemaakt

Daarna het vlees een paar uur wegzetten en ondertussen de aardappeltjes en groenten voorbereid. Van de aardappeltjes helaas foto vergeten te maken, maar waren krieltjes + tomatentapenade + witte wijn + italiaanse kruiden in een alu-folietje. Deze ook een tijdje op elkaar in laten werken. Daarna de groenten gemaakt: paprika’s + winterpeen + sjalotje + paar teentjes knoflook en een scheutje witte wijn & oliefolie.

Toen einde middag de Q aangezet en alles op het rooster op ca 150 graden, vlees tot een kerntemperatuur van 42 graden laten komen, alles eraf en de aardappeltjes & groenten naar de keuken. Toen de Q opgestookt naar ca 200 graden en het vlees tot 50 graden kerntemperatuur laten komen.

Daarna vlees van de Q gehaald en laten rusten. En aan tafel!

Als toetje ananasringen - besmeerd met Ahoorn-siroop - van de Q, met een bolletje ijs erbij.


Wederom heerlijk genoten van de Q en heerlijk gegeten!
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk