- Berichten
- 25
Vandaag weer eens tijd om wat lekkers te maken, en het wordt Picanha. Heb een mooi stukje van ongeveer 1300 gram uit de vriezer gehaald, 100d dry-aged grain-fed.
De picanha heb ik 2,5 dag geleden uit de vriezer gehaald en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
Even mooi schoongemaakt aan de onderkant:
Afgekeken van het Picanha steaks recept van de bbq-helden de Picadillo rub van Jonnie Boer gebruikt. Deze is erg lekker weet ik van de vorige Picanha.
En toen was het tijd om te grillen. BGE op 150 graden en langzaam garen maar. Heb whiskey woodchips gebruikt om hem lekker te roken.
Na een uurtje een temp van 45 graden gehaald, dus tijd om hem even goed af te grillen:
Daarna even lekker 10 minuten rusten en we kunnen aantasten.
Helaas geen foto's meer na het aansnijden maar hij was qua garing echt perfect. Mooi roze en lekke sappig.
De vorige had ik op 180 graden gegrild en daar was de vetkap veel mooier geslonken dan bij deze dus toch nog eens nadenken op welke temp ik de volgende ga doen.
De picanha heb ik 2,5 dag geleden uit de vriezer gehaald en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
Even mooi schoongemaakt aan de onderkant:
Afgekeken van het Picanha steaks recept van de bbq-helden de Picadillo rub van Jonnie Boer gebruikt. Deze is erg lekker weet ik van de vorige Picanha.
En toen was het tijd om te grillen. BGE op 150 graden en langzaam garen maar. Heb whiskey woodchips gebruikt om hem lekker te roken.
Na een uurtje een temp van 45 graden gehaald, dus tijd om hem even goed af te grillen:
Daarna even lekker 10 minuten rusten en we kunnen aantasten.
Helaas geen foto's meer na het aansnijden maar hij was qua garing echt perfect. Mooi roze en lekke sappig.
De vorige had ik op 180 graden gegrild en daar was de vetkap veel mooier geslonken dan bij deze dus toch nog eens nadenken op welke temp ik de volgende ga doen.