- Berichten
- 4.929
Deze week bij de een picanha, 700 gr, voor twee gescoord. Het is rustig in huis nu twee kids uithuizig studeren., 6 cm.
Is een dik stuk vlees, 6 cm.
Deze gekruid met grof gemalen peper, knoflookpoeder en een tl gerookte paprikapoeder.
Q met 8 hete briketten en een zooitje koude voorbereid. Roostertemp liep op van 97 naar 126 gedurende de run.
Na 1h15min is de kerntemp. 47 C. Vleesje eraf gepakt en 15'laten rusten. Kerntemp. loopt op naar 49C.
Ruim bij tijds een ketel houtskool warm gemaakt. De Q klaar gemaakt voor het affakkelen. Dome temp naar 250C.
Na 15' het vleesje laten fakkelen. Eerst de vet kant, vervolgens de andere zijden ff op hoog vuur gelegd.
Vervolgens nog ff laten rusten tot een kerntemp van 53C.
Voor een doordeweekse vakantiedonderdag nog een flesje wijn uit de voorraad gehaald.
En dan, het grote genieten.
Is een dik stuk vlees, 6 cm.
Deze gekruid met grof gemalen peper, knoflookpoeder en een tl gerookte paprikapoeder.
Q met 8 hete briketten en een zooitje koude voorbereid. Roostertemp liep op van 97 naar 126 gedurende de run.
Na 1h15min is de kerntemp. 47 C. Vleesje eraf gepakt en 15'laten rusten. Kerntemp. loopt op naar 49C.
Ruim bij tijds een ketel houtskool warm gemaakt. De Q klaar gemaakt voor het affakkelen. Dome temp naar 250C.
Na 15' het vleesje laten fakkelen. Eerst de vet kant, vervolgens de andere zijden ff op hoog vuur gelegd.
Vervolgens nog ff laten rusten tot een kerntemp van 53C.
Voor een doordeweekse vakantiedonderdag nog een flesje wijn uit de voorraad gehaald.
En dan, het grote genieten.