Beef en Steak

Picanha van het spit!

 
 
 

Robdijn

Pitmaster
Berichten
795
Even een kort verslagje.

Zo, mijn vrouw is bevallen van ons tweede dochtertje, en alles gaat goed.
Dat betekent dat rood vlees weer in het dieet past… twee mooie Picanha steaks ontdooit en aan het spit geregen (beetje peper en zout):
IMG_6744.jpeg

De weber kettle mooi opgestookt met twee mandjes ecobrasa, spit erop en draaien maar! (Blokje appelhout):
IMG_6745.jpeg

Helaas ging het toen aardig mis in de planning, een (bijna) peuter die aandacht vraagt, de vrouw die borstvoeding geeft aan de jongste telg, en ik die probeer het eten tussendoor te maken.
BBQ te heet waardoor het vlees snel de beoogde temperatuur van 45-50 graden kern had behaald, de oven was heet maar de frieten (het is friet! 🍟) lagen nog op het aanrecht… afijn, het is allemaal goed gekomen! Een van de twee stukken Picanha was iets te ver doorgeschoten maar nog goed te versmaden, de helft van dit stuk vlees was nog mooi rood van binnen gelukkig.
Verdere foto’s zijn dus door de hectiek achtergebleven.
Alles kwam samen op een bord met dus Picanha, ovenfriet en een boeren farmer salade.
Lekker gegeten, vrouw weer tevreden met rood vlees, ik content.
 
Lekker man! En wat een goede reden, van harte gefeliciteerd! En ja, dan loopt het soms allemaal wat chaotisch. Maar ach, uiteindelijk komt het allemaal goed. Geniet ervan samen!
 
Gefeliciteerd, eet smakelijk en sterkte met de nachten komende tijd 🙃 .
 
Gefeliciteerd met jullie dochter! Goed bezig geweest.
 
Allereerst van harte natuurlijk en uiteindelijk moet het eten smaken en de vrouw blij is altijd goed!!
 
Gefeliciteerd met je lekker uitziende Picanha ( mooie vetkap )en met jullie dochter!
Wat fijn dat alles goed is verlopen met je vrouw en newborn!

Nadat mijn vrouw beviel van onze 2de dochter 3 jaar terug heb ik 3 weken non stop gebbqt 😂 pulled pork maken in de nacht tijdens de kraamtijd was geweldig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan