BasBQ
Beef en Steak

Picanha v/h spit

 

Frans Jansen

Vuurmaker
Berichten
60
Maar eens een picanha op het spit bereid.
Volgens de Noskos methode.
469C4C7E-8DFC-4849-8693-BDA5A9490A25.jpeg

Vetkap insnijden.

0806B0FA-5684-4B38-9B4B-291381AEF9F9.jpeg

Rub aanbrengen op de vleeskant.
C325BC36-03E1-4204-8D7F-AC4DC33574B8.jpeg


Stukken snijden van 2 vingers breed en aan het spit rijgen.
56624DAD-92EF-44FA-9079-32EEBF2E70C2.jpeg

BBQ naar de 180-200 graden
452513FB-6303-4155-9DBC-E105ECF9F9F4.jpeg

Klein uurtje later.
1AD70A9D-1CB8-497B-AFCF-63F209A9AA24.jpeg

Nog even wat groenten in de skillet ( restwarmte benutten) bespaart gas😂
5DE499AD-9A4F-4343-9027-21C74EDA516F.jpeg

Aan tafel.
85560421-8C57-4382-A552-76958C25718C.jpeg

Compleet met de chimichurri saus.
CA1798EA-6D71-4C27-B11D-E5ED247D05EE.jpeg

Dennis had gelijk. Als je de picanha op het spit hebt bereid, wil je nooit meer anders.
 
Ziet er goed uit!

Lekker energiezuinig bezig geweest. 😋
 
Lekker man😋, altijd mooi werk met een spit
 
Heerlijk, dit is voor mij de favoriete manier om Picanha te bereiden.
 
Heerlijk; nog nooit op deze manier gegeten. Ook mooi met de boontjes. Moet ik ook eens proberen.
 
Hmm, ziet er lekker uit!
Staat hier ook op het menu van volgende vrijdag. Eerste keer.
Ik zou het rubben wel na het versnijden doen, heb je meer oppervlak.

Welke rub heb je gebruikt?
Ik ben wel een fan van koffierub (Dirty Cow) op rundsvlees, maar is dat misschien af te raden bij picanha?
 
Lekker hoor.
Is tie niet ietsjes te ver doorgegaan?

Welke kerntemperatuur heb je bereikt?
 
Terug
Bovenaan Onderaan