BasBQ
Beef en Steak

Picanha rotisserie style

Hendri

Tondelzoeker
Berichten
24
Aardig geprijste Picanha van de Jumbo.
Vetcap ingesneden en bestrooid met zout. Steaks van 6 cm gesneden en op het spit gedaan.
Kamado op 170 graden
Ongeveer 50 minuten.
Chimichurri er bij
Kerntemperatuur was boven de 60graden, maar het was nog mooi medium van binnen.
Helemaal top.

20230421_172559.jpg


20230421_181244.jpg


20230421_182227.jpg
 
Dat ziet er lekker uit.

Picanha van ‘t spit moet ik toch ook eens maken.
 
Lekker man.
Voor mij nooit meer op een andere manier.
 
Dat ziet er lekker uit.

Picanha van ‘t spit moet ik toch ook eens maken.
Wat je zeg Zzzjon, zie daar toch telkens mooie foto's van voorbij komen... Op de to Q lijst bij dezen
 
Zo te zien moet ik ook een spit gaan aanschaffen. Dat ziet er goed en smakelijk uit 🤤
 
Ziet er heerlijk uit , spit is een top ding om er bij te hebben.
 
Ziet er lekker uit.
Jammer dat je bij ons geen Picanha in de supermarkt kan krijgen.
 
Ziet er erg goed uit en iets om in gedachte te houden!
 
Ziet er lekker uit.
Jammer dat je bij ons geen Picanha in de supermarkt kan krijgen.
Ik heb 'm laten bezorgen bij de plaatselijke Jumbo. Betaal je wel ietje bij. Je kan het ook thuis laten bezorgen.

 
Dat ziet er geweldig uit, zo hebben picanha het liefste.
 
Heerlijk! Binnenkort ook maar weer een maken
 
De eerste keer dat ik picanha at, in Santos, werd hij ook zo geserveerd! Weer een extra motivatie om hem zo eens zelf zo te gaan maken!
 
Als je eenmaal picanha op het spit gemaakt heb, hoef je hem nooit anders meer😋 , Ik doe zelf de pichanja gesneden om en om op het spit en een het houtskool aan een zijde zodat er aan de andere kant een lekbakje onder kan. De picanja heeftl wel een behoorlijke laagje vet nodig om er lekker omheen te druipen. Een ieder zijn eigen manier 😉
 
Lekker hoor
Hier gaat onze voorkeur naar de traditionele manier van bereiden uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan