BasBQ
Beef en Steak

Picanha met chimichurri

 
 
 
 

R@lph

Kooltjesharker
Berichten
193
Ook op mijn verlanglijstje stond al enige tijd het bereiden van Picanha. Na vele verslagen op dit forum was ik reuze nieuwsgierig naar dit vlees, dus toch maar eens proberen. Mooi stuk gehaald van bijna 1300 gr. Dit stuk vlees moest met een chimichurri worden geserveerd :). Dus ook deze saus met een eigen "twist" meteen gemaakt

Het begint met de juiste voorbereidingen. Het verzamelen van alle ingredi?nten.
eA7iriI.jpg


xFTK4jP.jpg


Vlees diagonaal insnijden en met grof zout flink bestrooien.
I6Mw7rb.jpg


Eerst de vetkant beetje aangezet, zodat het vet ging smelten en vervolgens low en slow laten garen. Na een dik uur nog even snel boven direct hoog vuur.
vSzwqe0.jpg


d2jjFW5.jpg


Stuk vlees mooi laten rusten. En daarna aangesneden en lekker op een broodje gedaan :).
8R8ejDT.jpg


ZAHYRH2.jpg


Nlb1Jbp.jpg


Chimichurri sausje erbij gemaakt, volgens onderstaand recept.
- 50 ml rodewijn azijn (volgende keer balsamico azijn proberen)
- 5 tenen knoflook
- 120 ml olijfolie extra vierge
- Half potje/plantje bieslook
- Heel potje/plantje peterselie + nog klein bakje
- 1 EL gedroogde oregano
- 10 stokje verse blaadjes tijm
- 1 citroen (sap), ? schrapsel schil. (sap ? citroen was ook voldoende)
- TL cayennepoeder (bij gebrek aan chilivlokken)
- 2 sjalotjes
- Zwarte peper en grof zeezout

QWha3jt.jpg


Erg goed en lekker stuk vlees. De saus trouwens ook. Zeker voor herhaling vatbaar.
 
Heerlijk stuk vlees!
 
Yum zeg. Hup op de todo

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Da's pas lekker, zo lusten we er wel pap van. :) !
 
Lekker hoor
 
ziet er goed uit, bezorg je ook?
 
Mooi stuk vlees, ben zelf meer van alleen wat zout en evt peper, maar we hebben allemaal wel onze afwijkingen  :D
 
Grasshopper zei:
Oei dat ziet er goed uit! Bij deze; op de wishlist ;)

Na het rusten, is het vlees dan nog lauwwarm?
Mrs. Grasshopper houdt niet zo van lauw, is kort verwarmen dan een alternatief?

Ja het vlees vonden wij nog prima van temperatuur. Kern blijft wel een poosje warm. Had het stuk met wat folie en handdoek afgedekt. Of opwarmen kan geen idee. Vlees was bijna op :). Laatste stukje smaakte koud ook prima. Mooi medium, licht ros? gebakken vonden wij perfect. Het dunner stuk/rand is dan al wat verder. Denk dat je wel goed moet uitkijken dat het dan niet te droog en taai gaat worden. Succes ermee.
 
Terug
Bovenaan Onderaan