BasBQ
Beef en Steak

Philly Cheesesteak!

 
 
 
 

Nosmo

Gerijpt
Berichten
3.741
Wat ik in de US altijd een keer probeer te eten als ik er weer eens ben is Philly Cheesesteak. En er moest dus iets typisch Amerikaans gemaakt worden voor de fotowedstrijd, dus handen uit de mouwen en aan de slag.

Dus gesneden plakjes ribeye.
Cheesesteak1.jpg


Op smaak brengen met een mengseltje van pezo, knoflook- en uienpoeder.
Cheesesteak2.jpg


Het grillen gaat het makkelijkst als je het vlees een beetje losjes op een pen rijgt.
Cheesesteak3.jpg


Uitje en paprika niet vergeten.
Cheesesteak4.jpg


Grillen boven een hoog vuur totdat het vlees bruin en gaar maar niet droog is. Het vet van de ribeye helpt om het vlees mals te houden.
Cheesesteak5.jpg


Deze even warm houden totdat de andere ook klaar is.
Cheesesteak6.jpg


Alles van de pen halen..
Cheesesteak7.jpg


.. en in hapklare brokken snijden.
Cheesesteak8.jpg


Kaassaus gemaakt van een roux met melk en oude kaas.
Cheesesteak9.jpg


Ribeye, uien en paprika tussen een broodje proppen met redelijk wat kaassaus. Broodje nog even doorwarmen voor consumptie.
Cheesesteak10.jpg


Een hoop werk voor een broodje maar wel erg lekker.

Met de overgebleven kaassaus maak je geweldige tosti's ;)
 
Tjeminemi, dat ziet er lekker uit. Heule mooie pics hoor!
 
Ik zit me hier een partij jaloers te kijken ..... :'(
 
Lekker heerlijk!
 
haha dit vind ik gaaf, zoiets kun je niet zelf verzinnen.
Denk dat je hebt zitten smullen
 
Dat ziet er uit als een goddelijk broodje!!
 
Ziet er lekker uit Piet.
 
Lekker man. En ook nog mooi!
 
Lekker hoor.

Ik wil hier het complete recept wel van hebben.
 
Ziet er schitterend uit. Maar bij de kaassaus haak ik af :(
 
Geweldig, dit is inderdaad ook altijd een van de dingen die ik daar gewoon moet eten.
Nooit geweten hoe je het moest maken. Blijkbaar dus vrij simpel.
Deze gaat zeker op de lijst en wordt hier zeer binnenkort gemaakt.
Moet ik alleen weer een nieuwe reden bedenken om terug te moeten naar Amerika

De Kaassaus is dus gewoon boter, bloem, melk en oude kaas?
 
In Amerika gebruiken ze meestal kant en klare "processed cheese", een soort smeerkaas.

Het recept voor de kaassaus is;

- maak een roux van een eetlepel boter en een eetlepel bloem.
- voeg daar 200 ml melk bij, stevig mengen, er mogen geen klontjes achterblijven.
- 200 gr geraspte kaas naar keuze toevoegen, weer stevig roeren totdat de kaas is opgelost.
- als de saus te dik is nog meer melk toevoegen.

 
Mooi gaan we proberen.
Die ribeye heb je bij de slager zo dun laten snijden?
 
Ik heb zelf een simpele snijmachine, maar laten snijden door de slager is ook een goede optie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan