Wat ik in de US altijd een keer probeer te eten als ik er weer eens ben is Philly Cheesesteak. En er moest dus iets typisch Amerikaans gemaakt worden voor de fotowedstrijd, dus handen uit de mouwen en aan de slag.
Dus gesneden plakjes ribeye.
Op smaak brengen met een mengseltje van pezo, knoflook- en uienpoeder.
Het grillen gaat het makkelijkst als je het vlees een beetje losjes op een pen rijgt.
Uitje en paprika niet vergeten.
Grillen boven een hoog vuur totdat het vlees bruin en gaar maar niet droog is. Het vet van de ribeye helpt om het vlees mals te houden.
Deze even warm houden totdat de andere ook klaar is.
Alles van de pen halen..
.. en in hapklare brokken snijden.
Kaassaus gemaakt van een roux met melk en oude kaas.
Ribeye, uien en paprika tussen een broodje proppen met redelijk wat kaassaus. Broodje nog even doorwarmen voor consumptie.
Een hoop werk voor een broodje maar wel erg lekker.
Met de overgebleven kaassaus maak je geweldige tosti's
Dus gesneden plakjes ribeye.

Op smaak brengen met een mengseltje van pezo, knoflook- en uienpoeder.

Het grillen gaat het makkelijkst als je het vlees een beetje losjes op een pen rijgt.

Uitje en paprika niet vergeten.

Grillen boven een hoog vuur totdat het vlees bruin en gaar maar niet droog is. Het vet van de ribeye helpt om het vlees mals te houden.

Deze even warm houden totdat de andere ook klaar is.

Alles van de pen halen..

.. en in hapklare brokken snijden.

Kaassaus gemaakt van een roux met melk en oude kaas.

Ribeye, uien en paprika tussen een broodje proppen met redelijk wat kaassaus. Broodje nog even doorwarmen voor consumptie.

Een hoop werk voor een broodje maar wel erg lekker.
Met de overgebleven kaassaus maak je geweldige tosti's
