- Berichten
- 302
Het plan was eigenlijk om een traditionele Philly cheese steak te maken maar tijdens het boodschappen doen kwam er wat inspiratie opzetten 
Het werd een variant met aubergine en oesterzwammen.
In de keuken de voorbereidingen gedaan; de steak gekruid met de SPG and lots of love-rub, aubergine in plakken en met een beetje zout en een keukenrolletje wat vocht laten onttrekken, de oesterzwammen in stukken gescheurd, het brood gesneden en ingesmeerd met olijfolie en wat restjes kaas gemengd.
Op de plaat de groenten gegrild en daarna apart gezet.
De steak op het gietijzeren rooster gegrild tot hij een mooi patroontje had maar nog vrij rauw van binnen was, hij moest immers nog terug met de kaas. Toen hij klaar was mocht hij even rusten op de plank voordat ik hem in plakjes sneed.
Ondertussen het brood op de plaat gelegd tot het lekker knapperig en warm was.
De steakplakjes met een royale hoeveelheid kaas op de plaat, net lang genoeg dat de kaas mooi gesmolten was. Zeker niet langer om te voorkomen dat de steak helemaal gaar zou worden. Ik heb laatst wat van die leuke dekseltjes gekocht om de kaas op burgers mooi te laten smelten, die kwam nu ook goed van pas.
Daarna het broodje opmaken: brood, laagje aubergine, oesterzwammen erop, dan in een beweging de steak met kaas erop (lukte verbazingwekkend goed), wat saus en de andere helft van het broodje erop.
Lekker wijntje erbij en toen was het smullen!

Het werd een variant met aubergine en oesterzwammen.
In de keuken de voorbereidingen gedaan; de steak gekruid met de SPG and lots of love-rub, aubergine in plakken en met een beetje zout en een keukenrolletje wat vocht laten onttrekken, de oesterzwammen in stukken gescheurd, het brood gesneden en ingesmeerd met olijfolie en wat restjes kaas gemengd.
Op de plaat de groenten gegrild en daarna apart gezet.
De steak op het gietijzeren rooster gegrild tot hij een mooi patroontje had maar nog vrij rauw van binnen was, hij moest immers nog terug met de kaas. Toen hij klaar was mocht hij even rusten op de plank voordat ik hem in plakjes sneed.
Ondertussen het brood op de plaat gelegd tot het lekker knapperig en warm was.
De steakplakjes met een royale hoeveelheid kaas op de plaat, net lang genoeg dat de kaas mooi gesmolten was. Zeker niet langer om te voorkomen dat de steak helemaal gaar zou worden. Ik heb laatst wat van die leuke dekseltjes gekocht om de kaas op burgers mooi te laten smelten, die kwam nu ook goed van pas.
Daarna het broodje opmaken: brood, laagje aubergine, oesterzwammen erop, dan in een beweging de steak met kaas erop (lukte verbazingwekkend goed), wat saus en de andere helft van het broodje erop.
Lekker wijntje erbij en toen was het smullen!
Laatst bewerkt: