- Berichten
- 5.422
Lagavullin vind ik niet te drinken, voor mij is dat teerwater. Sorry.Broeders en Zusters, beste Ewald,
Je zalm maakte ik al een aantal keren en valt vaak in de smaak, heel fijn dat ik met de balansmethode kan werken. Ook de lampong peper is een verrijking. Het resultaat is zacht&subtiel, ik ben zeer dankbaar voor het delen.
Maar ik mis iets.
Graag zou ik het resultaat wat zilter willen hebben en ook de rooksmaak is me wat te subtiel met 12h beuk.
Nu ik er over nadenk, ik zoek eigenlijk de Lagavullin ervaring maar dan in gerookte zalm.
Als ik 'm weer maak gaat er ipv de Stroh Lagavullin in of Octomore.
Hebben jullie suggesties voor een mooie verhouding rookmot? Beuk met eik? Hoe krijg ik het resultaat iets zilter zonder dat het een hypertensiezalm wordt?
Pekelen is echt trial & error en je bevindingen opschrijven. Je kunt om te beginnen het zoutgehalte omhoog brengen naar bijvoorbeeld 3% (30 gram per kilo) je kunt ook een sterke rook whiskey toevoegen. Of roken met steviger rookhout zoals eiken. Ook kun je spelen met de rooktijd. Succes