Goede morgen,
Ik heb nu een paar weken een pelletsmoker en ik heb er al het een en ander op gemaakt, kippenbouten, beer can chicken en ook bacon beercan burger.
Alles best wel naar tevreden al moet ik het nog goed leren. De producten waren goed gaar. Gisteren 4 burgers gemaakt en het ging op zich wel goed maar iets aan de droge kant en van 2 was de onderkant iets te donkerbruin, nee niet zwart.
Ik heb zo'n temperatuurmeter met 2 probes. Eentje zet ik met een klemmetje op het rooster vooraan op de smoker en met de andere meet ik de kerntemperatuur van het vlees.
Ik had de pelletsmoker ingesteld op 175 graden, Volgens de klokthermometer van werd het niet warmer dan 150 graden, volgens de thermometer (digitaal) bij de instelknop werd het zo tussen de 170 en 190 graden, waar ik wel mee kan leven, maar de temperatuur op de probe die op het rooster van de bbq was geklemd schoot de temperatuur regelmatig ruim over de 200 graden.
Mijn vraag is nu, welke temperatuur komt het dichtst bij de werkelijkheid? en kan ik misschien beter de probe ergens anders op de bbq klemmen?
Wat kan ik doen om een goed uitgangspunt te krijgen.
Alvast bedankt voor de reacties.
Groeten,
Jan
Ik heb nu een paar weken een pelletsmoker en ik heb er al het een en ander op gemaakt, kippenbouten, beer can chicken en ook bacon beercan burger.
Alles best wel naar tevreden al moet ik het nog goed leren. De producten waren goed gaar. Gisteren 4 burgers gemaakt en het ging op zich wel goed maar iets aan de droge kant en van 2 was de onderkant iets te donkerbruin, nee niet zwart.
Ik heb zo'n temperatuurmeter met 2 probes. Eentje zet ik met een klemmetje op het rooster vooraan op de smoker en met de andere meet ik de kerntemperatuur van het vlees.
Ik had de pelletsmoker ingesteld op 175 graden, Volgens de klokthermometer van werd het niet warmer dan 150 graden, volgens de thermometer (digitaal) bij de instelknop werd het zo tussen de 170 en 190 graden, waar ik wel mee kan leven, maar de temperatuur op de probe die op het rooster van de bbq was geklemd schoot de temperatuur regelmatig ruim over de 200 graden.
Mijn vraag is nu, welke temperatuur komt het dichtst bij de werkelijkheid? en kan ik misschien beter de probe ergens anders op de bbq klemmen?
Wat kan ik doen om een goed uitgangspunt te krijgen.
Alvast bedankt voor de reacties.
Groeten,
Jan