BasBQ
Beef en Steak

Pastrami

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
Gisteren mijn eerste pastrami voorbereid.

Stukje brisket van een kleine 2 kg bij de slagert besteld.

13174586285_537ce49a6e_z.jpg


Pekelkruiden samengesteld, en grof gekneusd.
Vervolgens gemengd met het zout, suiker, cure #1, en nog het e.e.a.

13174622835_b76ef89660_z.jpg


13174588695_72a936348a_z.jpg


In een kwart deel van het water (heet), de kruiden gelegd, om het zout, en de suiker op te lossen, en vervolgens de rest van het water erbij, en het vlees er in gelegd.

13174737503_6acf9f52b5_z.jpg


13174748573_4abfc17e13_z.jpg


Nu voor minimaal 2 weekjes in de pekel, en afhankelijk van het weer, of het werk een paar weekjes langer.

Wordt vervolgd

Mac
 
Wederom een prachtig project, ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken, ziet er nu al goed uit!
Succer Marcel!
 
Vraagje; moet je de pekel nog vervangen tussendoor??
Nee, dat lijkt mij niet.

Er zit immers pink salt #1 in, en als je de pekel moet vernieuwen, zit daar weer pink salt e.d. in, en kloppen de verhoudingen niet meer t.o.v. wat er al in het vlees is getrokken.
Dus het blijft voor minimaal 2 weekjes in de pekel, en misschien langer. (ik heb zelfs gelezen, dat  langer als 7 weken geen probleem zou geven)

Dus ik wacht tot het weer geschikt is (ik heb immers geen droog plekje buiten)

Mac
 
Ik ga ook volgen. Hoezo afhankelijk van het weer? Ik mag hopen dat het vanaf nu alleen nog maar warmer wordt...
 
@BertM
Moet hij niet helemaal in de pekel liggen?
Jawel, maar dan krijg je zo'n stom plaatje  ;), en de bak bleek te groot.
(uiteindelijk de bak opgevuld, en iets op de brisket gelegd, om deze onder te houden)

@Uipko
Ik ga ook volgen. Hoezo afhankelijk van het weer? Ik mag hopen dat het vanaf nu alleen nog maar warmer wordt...
Ik heb geen droog plekje in de tuin  :( , dus als het "slecht weer" is, dan stel ik het gewoon uit. (gewoon omdat het kan)  :)

Mac
 
leuk project weer Marcel
 
En weer een super project op het forum!! Ik ga dit draadje volgen!!!
 
Ehhhh..............de Pastrami is inmiddels gecremeerd  :(
Was goed genoeg om poeder van te kunnen maken  :-O
Mag ook wel na een sessie van 34 uur

Ging blijkbaar toch iets niet helemaal goed met de HM :-$

Helaas, maar volgende x beter.
Maar wel hebben wel wat geleerd.
Mijn eitje houd het makkelijk 34 uur vol bij 110 graden  :)

Mac
 
Het zit je niet me Mac, koelkast stuk pastrami zwart. Wel cool dat je 34 uur kan roken zonder bijvullen
 
Terug
Bovenaan Onderaan