BasBQ
Beef en Steak

Pastrami van Jet

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.965
Twee jaar geleden al een keer het Pastami recept van @Jet gemaakt. Dat was toen een hit bij ons thuis, de laatste tijd werd er steeds vaker naar gevraagd.
Dus toen er een mooie aanbieding van Beef en Steak voorbij kwam was 1 plus 1 = 3 😉.

Het hoofdonderwerp kwam al schoon aan.

3ED2DDBE-6ABA-41A4-8069-686759245018.jpeg


De kruiden voor de pekel even aanzetten om de smaken nog meer te ontwikkelen.

E7298AD4-AFB8-4797-9833-D82E2A97AC9A.jpeg


De pekel

74CE3670-5294-4BD4-BD5D-2D5E780FCC96.jpeg


Nu voor achttien dagen de koelkast in en iedere dag draaien. Daarna afspoelen en een nachtje ontzouten in een bak water.

9894F281-BD42-4509-A71A-C70B667F7CD2.jpeg


Komt best wat vanaf.

448A6013-AC41-49F9-B4C9-3949E96624D9.jpeg


De brisket insmeren met de kruiden melange.

FEA7636F-7F58-422A-BA4D-0848CA6EDC8E.jpeg


1F8F991E-CF35-430C-B736-31465C7412CB.jpeg


Nog een nachtje wachten en dan mag het op de Kamado.

AF025321-21D7-43CC-B18B-2417D80992E7.jpeg


2E0C409B-611A-4A23-B481-17E341A0EB9A.jpeg


Inpakken

D6BBA663-ACE8-4569-9D0B-D4061B58BC21.jpeg


Toen de prikker er soepel inging, het folie opengemaakt en uit laten wasemen op een dichte bbq zodat de bark weer wat aansterkt (noskos methode).

8EBB7443-C36A-4519-9E81-0AC96C008496.jpeg


Uurtje laten rusten, en dan snijden, lekker op een boterham met Russian dressing en plakje augurk.

AB7A1F78-43A2-4579-A2DA-F2E129485C7D.jpeg


08274C43-B03E-42B0-AD87-AB0C829C29DB.jpeg


In één woord fantastisch

Bedankt voor het kijken.
 
Toch ook maar eens aan beginnen, het ziet er echt heerlijk uit.
 
He bah..... :love:
 
Het ziet er weer geweldig uit Frits!
Als je voor een pastrami gaat, doet een mager stuk brisket dan ook goed of wil je alsnog het vet erin hebben?
 
Het ziet er weer geweldig uit Frits!
Als je voor een pastrami gaat, doet een mager stuk brisket dan ook goed of wil je alsnog het vet erin hebben?
De brisket gaat na het pekelbad toch voor langere tijd op de barbecue, dan is enige vetmarmering denk ik toch fijn.
Maar het is een experiment waard.
 
Hoi Frits, heb je hiervoor de reeds volledig kaalgetrimde URU Brisket gebruikt?
 
Wat een mooi stuk vlees en bereiding, ziet er zeer smakelijk uit!
 
Ziet er weer fantastisch uit Frits, heerlijk met augurk en Russiche dressing
 
Dat lust ik ook wel! Toch maar eens proberen.
Ik krijg veel te veel ideeën hier. Dat kan ik toch nooit allemaal maken! 🤣
 
Lekker. Dat wil ik ook wel eens proberen. Heb alleen nog nooit iets in de pekel gezet.
 
Lekker. Dat wil ik ook wel eens proberen. Heb alleen nog nooit iets in de pekel gezet.
@Jet legt het allemaal ui in het receptendeel.

 
Goed bezig geweest frits.
Pastrami is echt een leuk project
 
Terug
Bovenaan Onderaan