- Berichten
- 271
Laatst had de carnavalsvereniging van mijn vrouw een bbq, dus ik mocht aan de slag. Begonnen met low&slow en vervolgens hard&fast. Dus het verslag maar hier gezet:
Eerst de klassieker: MOINK balls. Blijft erg in trek.
Dan een nieuw experiment: een bacondel.
Geïnspireerd op een frikandel speciaal. Stap 1 een uitje snipperen (wat fijner bij voorkeur dan op de foto. Tussen 2 frikandeldelen de uitjes plaatsen. Omwikkelen met spek, zodat de uitjes blijven zitten (nog best lastig). Low and slow bereid, afgelakt met curry, serveren met mayo. Erg lekker!
Vervolgens de temperatuur omhoog gebracht naar 180 C. Zalmbonbons klaar gemaakt:
Daarna kip- en lamspiesjes (arrosticini). Geen foto’s van, dus…
S’mores:
Eerst de klassieker: MOINK balls. Blijft erg in trek.
Dan een nieuw experiment: een bacondel.
Geïnspireerd op een frikandel speciaal. Stap 1 een uitje snipperen (wat fijner bij voorkeur dan op de foto. Tussen 2 frikandeldelen de uitjes plaatsen. Omwikkelen met spek, zodat de uitjes blijven zitten (nog best lastig). Low and slow bereid, afgelakt met curry, serveren met mayo. Erg lekker!
Vervolgens de temperatuur omhoog gebracht naar 180 C. Zalmbonbons klaar gemaakt:
Daarna kip- en lamspiesjes (arrosticini). Geen foto’s van, dus…
S’mores: