We hadden weer wat buikspek gekocht, dan is het altijd kiezen wat te maken. Gekozen om gewoon wat gerookt spek te maken en het andere deel te gebruiken voor een test pancetta. Het duurt even voordat het klaar is, maar toch liever een kleiner stuk om te testen.
Eerst in de rub voor een dag of 9 in de koelkast (bijna elke dag gedraaid)
Na een week een beetje afspoelen en nog even drogen. Dan is het tijd om te wegen:
We zijn bijna een week verder en even kijken en wegen. Hij weegt nog 78% van het start gewicht (gaat waarschijnlijk zo snel, omdat hij relatief klein is?) en begint al lekker stevig aan te voelen, maar blijft nog even lekker hangen.
Eerst in de rub voor een dag of 9 in de koelkast (bijna elke dag gedraaid)
Na een week een beetje afspoelen en nog even drogen. Dan is het tijd om te wegen:
We zijn bijna een week verder en even kijken en wegen. Hij weegt nog 78% van het start gewicht (gaat waarschijnlijk zo snel, omdat hij relatief klein is?) en begint al lekker stevig aan te voelen, maar blijft nog even lekker hangen.