- Berichten
- 338
Wij reizen regelmatig naar Valencia, omdat dit zo'n mooie en gezellige stad is. Daar hebben we kennis gemaakt met Valenciaanse paella. Wij zijn geen grote viseters, daarom past deze vis-vrije variant meer in ons straatje, en waren we na de eerste kennismaking verknocht. Eenmaal thuis moesten we dit zelf ook kunnen maken, en sindsdien is het een favoriet niet alleen voor onszelf, ook vrienden en familie vragen ons om dit te maken. In Valencia wordt deze paella geserveerd met kip en konijn, wij doen dit met kip en chorizo.
Om te beginnen bakken we kipvleugeltjes direct boven het vuur. Deze voegen we dan later weer aan de paella toe.
De kip is gaar, alles staat klaar, dus we gaan beginnen aan de paella! In een paella pan die we hebben meegenomen vanuit Valencia.
Na aanfruiten van de tomaten polpa en de kruiden, volgt de risotto rijst.
De rijst moet even worden meegebakken, daarna volgt kippenbouillon.
Tijdens het garen van de rijst worden snijbonen, tuinbonen en chorizo toegevoegd.
Als alles gaar is, worden de kipvleugels weer in de pan gelegd om nog even mee te warmen.
uiteindelijk genieten van de paella, en een glaasje agua de Valencia mag ook niet ontbreken
Om te beginnen bakken we kipvleugeltjes direct boven het vuur. Deze voegen we dan later weer aan de paella toe.
De kip is gaar, alles staat klaar, dus we gaan beginnen aan de paella! In een paella pan die we hebben meegenomen vanuit Valencia.
Na aanfruiten van de tomaten polpa en de kruiden, volgt de risotto rijst.
De rijst moet even worden meegebakken, daarna volgt kippenbouillon.
Tijdens het garen van de rijst worden snijbonen, tuinbonen en chorizo toegevoegd.
Als alles gaar is, worden de kipvleugels weer in de pan gelegd om nog even mee te warmen.
uiteindelijk genieten van de paella, en een glaasje agua de Valencia mag ook niet ontbreken