Larslive
Tondelzoeker
- Berichten
- 10
Dit paasweekend hadden we iets te vieren.
Mijn zwager werd 40 en houdt van bbq/koken en van cocktails. Als verrassing voor het feestje wat smokey lime juice gemaakt om cocktails te maken.
Hij had zelf inkopen gedaan om paella te maken en die mocht ik op het ei bereiden. Ik vind het altijd prima om achter de Q te staan en hij had wat meer tijd voor z'n gasten.
Hierbij wat foto's van beiden.
Limoenen halveren had 13 limoenen en 4 citroenen
Half uurtje op 80a100 graden indirect met een chunk eikenhout
Met een citrus pers opzet van de keukenmachine geperst en daarna gezeefd.
Daarna suikerwater toegevoegd! 2.5 cup suiker en 2.5 cup water toegevoegd aan het sap.
Voor de cocktail: half glass crushed ice, Mix maatje smokey lime juice, mix maatje suikerwater, mix maatje jameson, en Aftoppen met sparood, takje rozemarijn en stukje limoen.
Voor een dark en stormy effect de jameson als laatste rustig toevoegen.
Van alles 2 maatjes gaat ook, dan hoeft er bijna geen sparood meer bij
Werkt ook prima met Jack D. Of een goede tequila, maar net waar je van houdt.
Dan de paella
Chorizo bakken
Steeds product uutscheppen en vocht bewaren. Gambas bakken
Mosselen bakken
Paprika ui en knoflook bakken
Paelle rijst erbij en daarna chopped tomaten en kippenfond.
Paella rijst bijna gaat na ongeveer 20 minuten. Daarna alle voorgebakken producten erbij en even doorwarmen en afmaken met peterselie en limoen.
Hij was heerlijk. Net een beetje aangekoekt dat je lekker de pan leeg kan schrapen aan het eind.
Top dagje!
Mijn zwager werd 40 en houdt van bbq/koken en van cocktails. Als verrassing voor het feestje wat smokey lime juice gemaakt om cocktails te maken.
Hij had zelf inkopen gedaan om paella te maken en die mocht ik op het ei bereiden. Ik vind het altijd prima om achter de Q te staan en hij had wat meer tijd voor z'n gasten.
Hierbij wat foto's van beiden.
Limoenen halveren had 13 limoenen en 4 citroenen
Half uurtje op 80a100 graden indirect met een chunk eikenhout
Met een citrus pers opzet van de keukenmachine geperst en daarna gezeefd.
Daarna suikerwater toegevoegd! 2.5 cup suiker en 2.5 cup water toegevoegd aan het sap.
Voor de cocktail: half glass crushed ice, Mix maatje smokey lime juice, mix maatje suikerwater, mix maatje jameson, en Aftoppen met sparood, takje rozemarijn en stukje limoen.
Voor een dark en stormy effect de jameson als laatste rustig toevoegen.
Van alles 2 maatjes gaat ook, dan hoeft er bijna geen sparood meer bij

Werkt ook prima met Jack D. Of een goede tequila, maar net waar je van houdt.
Dan de paella
Chorizo bakken
Steeds product uutscheppen en vocht bewaren. Gambas bakken
Mosselen bakken
Paprika ui en knoflook bakken
Paelle rijst erbij en daarna chopped tomaten en kippenfond.
Paella rijst bijna gaat na ongeveer 20 minuten. Daarna alle voorgebakken producten erbij en even doorwarmen en afmaken met peterselie en limoen.
Hij was heerlijk. Net een beetje aangekoekt dat je lekker de pan leeg kan schrapen aan het eind.
Top dagje!
Laatst bewerkt: