- Berichten
- 1.649
Maanden geleden van een bevriende jager een Haas gekregen.
En wat ga je daar dan mee doen. Precies....eerst low en slow en daarna nog even "af"grillen.
Haas eerst ingesmeerd met mengsel van honing, verse tijm en zeer goede balsamico. De Rosle smoker was ondertussen al mooi op temperatuur (110 gr) en het haasje mocht daar lekker genieten van wat kersenhout rook. Na 45 minuten was hij opgewarmd tot 40 gr. De gasser was al flink opgestookt, voordat hij daar naar toe mocht het vlees ingesmeerd met mengsel van roomboter en olijfolie. Indirect werd hij naar 46 gr gebracht, daarna bord opmaken met gegrilde venkel plakken en Stockyatd KC Pitmaster sauce. Een prima combi. Lekker met een stevige Spaanse rode wijn, we hebben weer genoten
P.S. Mocht je wild hebben wat een hele sterke "geur" afgeeft, leg het dan een nacht in de karnemelk. Dat neutraliseert die enorme wildsmaak die niet iedereen lekker vindt
Haas nog even "trimmen"
Ingesmeerd met mengsel van honing, verse tijm en balsamico
Roken maar
Wijn alvast proeven
de Paashaas kwam ook nog langs
Afgrillen maar
Paas Haas
Prettige Pasen
Bedankt weer voor het kijken
En wat ga je daar dan mee doen. Precies....eerst low en slow en daarna nog even "af"grillen.
Haas eerst ingesmeerd met mengsel van honing, verse tijm en zeer goede balsamico. De Rosle smoker was ondertussen al mooi op temperatuur (110 gr) en het haasje mocht daar lekker genieten van wat kersenhout rook. Na 45 minuten was hij opgewarmd tot 40 gr. De gasser was al flink opgestookt, voordat hij daar naar toe mocht het vlees ingesmeerd met mengsel van roomboter en olijfolie. Indirect werd hij naar 46 gr gebracht, daarna bord opmaken met gegrilde venkel plakken en Stockyatd KC Pitmaster sauce. Een prima combi. Lekker met een stevige Spaanse rode wijn, we hebben weer genoten
P.S. Mocht je wild hebben wat een hele sterke "geur" afgeeft, leg het dan een nacht in de karnemelk. Dat neutraliseert die enorme wildsmaak die niet iedereen lekker vindt

Haas nog even "trimmen"

Ingesmeerd met mengsel van honing, verse tijm en balsamico

Roken maar

Wijn alvast proeven

de Paashaas kwam ook nog langs

Afgrillen maar

Paas Haas

Prettige Pasen
Bedankt weer voor het kijken