- Berichten
- 6.254
Nadat er in oktober een nieuws artikel op tv geweest was over het slachten van Konikpaarden uit de Oostvaardersplassen was mijn interesse gewekt.
Na de uitzending direct gaan Googelen naar de gepassioneerde slager, Ad Wilde.
Hierbij ook gezien dat hij ook kruiden bonbons had en zo aan het mailen gegaan. Bonbons besteld en op zijn advies, kosten technisch, in Utreg naar de paardenslager gaan.
Afgelopen vrijdag was het zover, ik naar de slager in de Kanaalstraat.
Voor het recept had ik een kilo nodig maar weer met bijna het dubbele huiswaards. In gedachte was m’n pan weer veel groter
De ingrediënten
Gister het vlees 2 uur in de azijn gelegd, tussendoor effe omgeschept.
Daarna een half uur in de Q gelegd, 110 graden. Dank @ Robbert, vandaar mijn gestelde vraag.
In de tussentijd de uien, appels en knoflook geschild en klein gemaakt.
Boter en olijfolie in de pan warm gemaakt, spekkies en knoflook erbij. Spekkies effe bakken en daarna de bonbons toegevoegd.
Vlees erbij, effe door roeren en dan de appels en ui toevoegen.
Was teveel dus ook wat ernaast, niet alles toegevoegd toen.
Biertje erbij, had er 2 klaar gezet. 1 voor de pan, 2e paste in het glas , effe door roeren en pannetje dicht.
Q op 120 afgeregeld en om het uur geroerd.
Na 3 uur wat gestapeld, aardappeltjes erbij eten
Na nog een uur de aardappels eraf, effe in de oven om warm toehouden, en de koek in stukken gebroken en in de pan toegevoegd en doorgeroerd.
Klaar, het bord op
Dat heeft gesmaakt
En nog wat overgehouden ook
Na de uitzending direct gaan Googelen naar de gepassioneerde slager, Ad Wilde.
Hierbij ook gezien dat hij ook kruiden bonbons had en zo aan het mailen gegaan. Bonbons besteld en op zijn advies, kosten technisch, in Utreg naar de paardenslager gaan.
Afgelopen vrijdag was het zover, ik naar de slager in de Kanaalstraat.
Voor het recept had ik een kilo nodig maar weer met bijna het dubbele huiswaards. In gedachte was m’n pan weer veel groter
De ingrediënten
Gister het vlees 2 uur in de azijn gelegd, tussendoor effe omgeschept.
Daarna een half uur in de Q gelegd, 110 graden. Dank @ Robbert, vandaar mijn gestelde vraag.
In de tussentijd de uien, appels en knoflook geschild en klein gemaakt.
Boter en olijfolie in de pan warm gemaakt, spekkies en knoflook erbij. Spekkies effe bakken en daarna de bonbons toegevoegd.
Vlees erbij, effe door roeren en dan de appels en ui toevoegen.
Was teveel dus ook wat ernaast, niet alles toegevoegd toen.
Biertje erbij, had er 2 klaar gezet. 1 voor de pan, 2e paste in het glas , effe door roeren en pannetje dicht.
Q op 120 afgeregeld en om het uur geroerd.
Na 3 uur wat gestapeld, aardappeltjes erbij eten
Na nog een uur de aardappels eraf, effe in de oven om warm toehouden, en de koek in stukken gebroken en in de pan toegevoegd en doorgeroerd.
Klaar, het bord op
Dat heeft gesmaakt
En nog wat overgehouden ook
Laatst bewerkt: