BasBQ
Beef en Steak

Paar vraagjes m.b.t bacon maken

Demus

Tondelzoeker
Berichten
16
Zo beste mensen ,

al jaren aan het bbqen en nog nooit bacon gemaakt , moest er dus maar eens van komen.

nu was ik vanmorgen bij de hanos , en heb daar een stuk buikspek meegenomen van 2 kilo,
Alleen de hanos heeft alleen buikspek zonder zwoerd ..... Maakt dat wat uit (lijkt me niet ) maar goed ik vraag het toch ff.

Moet  Ik de zout/suiker mix nu  dan ook aan beide platte zijde doen ?... ( dan is omdraaien dus ook overbodig ))????

Zo wie helpt me ff ....

Gr. Demus en alvast bedankt
 
Ik zou het buikspek wel elke dag omkeren, er komt namelijk vocht uit het spek door het zout. En dat word dan weer over het spek verdeeld.
 
Ik zelf gebruik ook zonder zwoerd, zwoerd houd ook het rook tegen.
En je rubt aan 1 kant, vleeskant.
En wat voor zout ga je gebruiken.
 
Mike v R zei:
Ik zelf gebruik ook zonder zwoerd, zwoerd houd ook het rook tegen.
En je rubt aan 1 kant, vleeskant.
En wat voor zout ga je gebruiken.

Ok? gewoon aan vlees kant rubben dus , ik ga colorozozout zout gebruiken . Heb laatst een hele emmer gekocht ..
 
Ik rub aan twee kanten.
 
Noskos +1
 
Terug
Bovenaan Onderaan