BasBQ
Beef en Steak

Ossobuco

 
 
 
 

Jappert

Gemarineerd
Berichten
1.041
7857EFDD-7D8E-4429-B440-C22213E3C4DA.jpeg


Als de herfst in Nederland zijn intrede doet begint de zin naar stevigere kost ook toe te nemen. Anders dan onze zware stoverijen weten de Italianen daar toch iedere keer weer een frisse twist aan te geven. En dat door een simpele toevoeging die Gremolata heet.

Ingredienten:

- Een paar mooie stukken Runderschenkel
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 winterpeen
- 2 selderie stengels of als het echt herfst/winter is knolselderij
- 400 ml groente fond
- 100 ml witte wijn
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 eetlepel tomaten puree
- 1 eetlepel bloem

Slagerstouw

Voor de Gremolata

- Rasp van 1 citroen
- 2 teentjes knof
- Flink wat platte peterselie

7092640343c5ba0838112c39f13e8c02_zpsfe1b921e.jpg


Bindt het slagerstouw om de schenkel zodat hij niet teveel samentrekt tijdens het aanbraden

1e7060940c7d6dd21981ebd2f83184c1_zps025111a9.jpg


4e93787b9669d1d3a519ed16a897d7d9_zps04b25cf9.jpg


De Dutch Oven boven hete kolen laten opwarmen. Vlees goed peperen en zouten. En dan hard aanbraden.

28b4a27101db13982dd22d9915f0fc40_zps87a1d43c.jpg


d465383ba125591acefe266fcb3dfb24_zpsfef3a427.jpg


Vlees eruit halen en apart leggen. Dan de uien en knoflook rustig laten sudderen.

1603e387ccde792a1fbf91d37eaa43d7_zps59898340.jpg


Voeg een dikke eetlepel tomaten puree toe en laat het even mee sudderen. Voeg daarna de gesneden peen en selderij toe en bak een minuut of 4 mee.

ec410ee89302637ce71b8c0d17981b41_zpsc747c353.jpg


Dan mag de wijn en de groente fond erbij en laat dat rustig warm worden.

dbc45b16c8badb83c16cff925f5a7be3_zps954ea65e.jpg


Voeg de tomaten blokjes pas toe als het mengsel bijna kookt. Doe je alles te gelijk, dan koelt je DO te snel af.

e4de2f58cb196c6cdbc2a79356334bd9_zps109408b0.jpg


Strooi gelijkmatig de bloem over de saus en roer voorzichtig door.

ae8a476c3bb12676bde3d840da39d279_zpse7bf093e.jpg


Leg het vlees op de saus en schep wat saus eroverheen

9aa7c0d328eeca94aca86ba8e5df4151_zps79c3d19c.jpg


Deksel erop, vol leggen met kolen en een lekker wijntje open trekken

b1f8c211443b413403c7a724f4a3d86f_zps62d2f375.jpg


Laat minimaal twee uur sudderen. Hak ondertussen de knoflook, peterselie en citroenrasp zeer fijn en voeg aan het einde toe aan de saus.

9af58fc310a4955221008fdc88ac1545_zps35a31a43.jpg


25c8b54994c6e065ca73c2442dd0b519_zpsee49c3b7.jpg


Lekker met Tagliatelle of Risotto

1f9e9196fdb943d701493f85567b9e88_zpsafdeb555.jpg


99a46f604935d6beedcf40214e013fd9_zpsd8948c60.jpg


Bedankt voor het kijken, succes met namaken en veel plezier met op eten.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Volgens mij kan je niet wachten tot je hem binnen hebt h? ;-)
 
De DO staat al klaar, maar wil hem in mijn eitje ontmaagden!! Jouw recept is zeker een kanshebber om er voor te zorgen.
 
Laat ik nu toch in de veronderstelling zijn dat ossobuco van kalfsschenkel gemaakt moet worden? Maar hoe dan ook, het ziet er heerlijk uit!
 
Dominique zei:
Laat ik nu toch in de veronderstelling zijn dat ossobuco van kalfsschenkel gemaakt moet worden? Maar hoe dan ook, het ziet er heerlijk uit!

Dan klopt je veronderstelling,..... officieel is het altijd met kalfsschenkel. :)
 
Lekker hoor!
 
Lekkerrrr! Mooie foto's.
 
Heerlijk!! Moet er hier snel komen zo'n DO!!
 
Nice, ziet erg heerlijk uit, die gaan we een keer maken.
 
Nice! Bedankt voor het delen.  :)
Ik heb het vandaag nagemaakt, en het staat nu in de oven. Buiten wilde nu ff niet in verband met stortbuien vandaag.
Ik ben benieuwd!
 
Zo, dat was een succes  :)



Super lekker, iets aan de zure kant voor mijn smaak, maar echt lekker!
Alleen de grimolata was voor mij net teveel, die doe ik er niet weer op.
 
Grimolata is idd iets waar je mee kan spelen, je kan hem ook heel anders maken. Google maar eens.

Ben blij dat hij bij jou net zo goed smaakte als bij mij :)
 
Het was GODDELIJK  =P~ wat een smaak explosie.

We hebben een aantal recepten van Ossobuco met die van jou vergeleken en hebben een paar kleine aanpassingen gedaan.
250 ml wijn ipv 100ml, 250 ml bouillon ipv 400 ml, 1 theelepel tijm, 1 theelepel oregano, 2 laurierblaadjes, de tomaten puree ontzuurd en 1 theelepel suiker toegevoegd.
We hebben er geen risotto of tagliatelle bij gegeten maar gnocchi, wat een fantastische combinatie bleek te zijn  :D
Nogmaals bedankt voor het recept, een blijvertje en staat in mijn top 3 van stoofschotels.
 
mooi recept, bedankt voor het delen
 
Dat ziet er ff lekker uit, gaat hier zeker niet gebeuren.  X(

Misschien toch maar dan op het gas X(
 
Terug
Bovenaan Onderaan