Beef en Steak

Ossobuco

Mooi! Heerlijk wat je van zo'n schenkel kunt maken. Dan is het toch wel even wat anders dan soepvlees!
Bedankt voor het delen.
 
Ik ga hem dit weekend op de big green egg maken! moet ik dan qua recept nog wat aanpassen?

dank voor het recept, water loopt al uit mijn mond!
 
Bigguusje zei:
Ik ga hem dit weekend op de big green egg maken! moet ik dan qua recept nog wat aanpassen?

dank voor het recept, water loopt al uit mijn mond!
Graag verslag! Wil ik ook maken!
(Ik ben lui....hoef ik zelf niet teveel na te denken  :D)
 
Als je hem op een Egg maakt dan moet je zorgen dat je de eerste fase qua temp vrij hoog zit anders wordt het aanbraden van de schenkels een uitdaging. Zodra de groenten erbij gaan breng je de temperatuur omlaag door de platesetter er in te zetten en de vents te knijpen. Ik denk dat je tussen de 110 en 120 graden moet zitten, hangt echter wel van de pan af.

Af en toe stiekem kijken kan natuurlijk ook. Als het te hard gaat dan nog verder knijpen, het moet zachtjes pruttelen.

Succes en smakelijk. Ik ga hem binnenkort ook weer eens maken. Was TE lekker!
 
Bij het aanbraden in de BGE zou ik de DO gewoon direct op de kolen zetten.
Tijdens stoven indirect boven de platesetter.

Krijg net een leuk idee:
Tijdens stoven kan je er voor kiezen om de DO zonder deksel te gebruiken.
Als je dan wat hout op de kolen gooit kan het rook er nog een extra dimensie aan geven.
 
Dat laatste ben ik niet zo zeker van. Bij echt stoofvlees en Chili ja, maar daar is dit gerecht toch weer een beetje te delicaat voor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan