- Berichten
- 6.243
Pasgeleden weer een ossenhaas van m’n collega gehad en donderdag uit de vriezer gehaald, wist hoe ik’t ging bereiden.
Omwikkelen met spek.
Q aangestoken en de ossenhaas uit de koelkast gehaald om nog wat op te knappen
Kopstuk eraf gehaald, ontvliest, aan de achterzijde wat ingekort en dit stuk omgekeerd tegen de onderzijde gelegd.
Peper, zout en knoflook er dunnetjes over gedaan en ingepakt met de ontbijtspek. Nog wat beef / steak rub over het spek gedaan en voor de sier ook wat rozemarijn erop geknoopt.
Aardappeltjes om m’n verzonnen constructie gezet zodat het niet direct op de platesetter staat om zo niet teveel hitte vanaf de onderkant te krijgen.
Ossenhaas boven de aardappeltjes gelegd
Q op 135 graden ingesteld en alarm probe op 55 graden ingesteld.
Later de knoflookjes erbij gezet. Daarna was de temp aan het schommelen geslagen maar kon’m in de buurt van de 135 houden.
Probe alarm, vlees zou klaar zijn.
Effe met de Thermapen nagemeten maar was nog te laag. Probe te ondiep in de ossenhaas gestoken, effe opnieuw vanaf de zijkant in het midden gestoken.
Tijd om nog effe te zitten.
En weer klaar, nu ook met het meten van de thermapen.
Effe onder folie gelegd en de knoflook en aardappels ook van de Q gehaald.
Tijd om aan te snijden en om het bord op te gaan
Het heeft weer gesmaakt
Omwikkelen met spek.
Q aangestoken en de ossenhaas uit de koelkast gehaald om nog wat op te knappen
Kopstuk eraf gehaald, ontvliest, aan de achterzijde wat ingekort en dit stuk omgekeerd tegen de onderzijde gelegd.
Peper, zout en knoflook er dunnetjes over gedaan en ingepakt met de ontbijtspek. Nog wat beef / steak rub over het spek gedaan en voor de sier ook wat rozemarijn erop geknoopt.
Aardappeltjes om m’n verzonnen constructie gezet zodat het niet direct op de platesetter staat om zo niet teveel hitte vanaf de onderkant te krijgen.
Ossenhaas boven de aardappeltjes gelegd
Q op 135 graden ingesteld en alarm probe op 55 graden ingesteld.
Later de knoflookjes erbij gezet. Daarna was de temp aan het schommelen geslagen maar kon’m in de buurt van de 135 houden.
Probe alarm, vlees zou klaar zijn.
Effe met de Thermapen nagemeten maar was nog te laag. Probe te ondiep in de ossenhaas gestoken, effe opnieuw vanaf de zijkant in het midden gestoken.
Tijd om nog effe te zitten.
En weer klaar, nu ook met het meten van de thermapen.
Effe onder folie gelegd en de knoflook en aardappels ook van de Q gehaald.
Tijd om aan te snijden en om het bord op te gaan
Het heeft weer gesmaakt
Laatst bewerkt: