- Berichten
- 287
Vandaag het kerstdiner op de bbq met Ossenhaas in de hoofdrol. Omdat ik een vroege dienst had moest het dus fast omdat ik beperkte tijd had.
als hoofdgerecht had ik een op hooi gerookte carpaccio van een chateaubriand met rucola sla, truffelmayo, zelfgemaakte pesto en parmezaanse kaas. Deze werd per kant 7-8 minuutjes gerookt en daarna 1,5 uur in de diepvries gelegd zodat ik hem beter en dunner kon snijden. Daarna tussen 2 folietjes ff met een steelpan platter slaan Viola!
Als hoofdgerecht een lomo al trappo. Een Ossenhaas van 1kg in een theedoek gerold cavemanstyle gegrill.
Eerst de theedoek in een rode wijn nat gemaakt. Daarna de doek met zeezout bedekken voor een zoutkorst. chiliflakes, rozemarijn,tijm,koriander er salie als kruiden er bij. De ossenhaas strak oprollen en met slagerstouw vastknopen. Daarna rechtstreeks in de hete kolen (cavemanstyle) Als sidedish had ik nog gegrilde spruiten, prei en witlof met Parmezaanse ham.
Met het toetje had ik het me makkelijk gemaakt en een ijstaartje gekocht.
als hoofdgerecht had ik een op hooi gerookte carpaccio van een chateaubriand met rucola sla, truffelmayo, zelfgemaakte pesto en parmezaanse kaas. Deze werd per kant 7-8 minuutjes gerookt en daarna 1,5 uur in de diepvries gelegd zodat ik hem beter en dunner kon snijden. Daarna tussen 2 folietjes ff met een steelpan platter slaan Viola!
Als hoofdgerecht een lomo al trappo. Een Ossenhaas van 1kg in een theedoek gerold cavemanstyle gegrill.
Eerst de theedoek in een rode wijn nat gemaakt. Daarna de doek met zeezout bedekken voor een zoutkorst. chiliflakes, rozemarijn,tijm,koriander er salie als kruiden er bij. De ossenhaas strak oprollen en met slagerstouw vastknopen. Daarna rechtstreeks in de hete kolen (cavemanstyle) Als sidedish had ik nog gegrilde spruiten, prei en witlof met Parmezaanse ham.
Met het toetje had ik het me makkelijk gemaakt en een ijstaartje gekocht.
Laatst bewerkt: