- Berichten
- 59
De laatste tijd ben ik wat meer bezig met worsten maken, tot nu toe vooral verse worsten. Ook staat een setje rookworsten op de planning en misschien later wat gerookte jalepenos-cheddar worsten. Ik wil ze in bulk maken (2-3 kg per serie) en ze daarna vacumeren en invriezen, dus het moet wel eventjes handig gebeuren 
Ik heb een Bastard large, met een standaard rvs rek, een verhoger (zo'n half rooster) en 2x halve plate setter.
De meeste worsten zie je hangend drogen/roken, maar ik heb dus niet echt iets wat ik daarvoor goed kan gebruiken. Ik kan ze wel aan mn rooster hangen, maar de onderkant van de worst hangt zowat in de kolen ben ik bang. Ik zat te denken om misschien een soort trapeze te klussen die je dan in de gaten van de topvent hangt (!?). Liggend zou nog kunnen, maar ik wil eigenlijk grillmarks voorkomen bij het roken. Ik zit niet te wachten op een lolbroek die me erop wijst dat een rookkast echt handig is, want die kan ik niet meer kwijt in de tuin
Op dit forum is enorm veel ervaring, dus wat is nou handig? Of zie ik iets over het hoofd?

Ik heb een Bastard large, met een standaard rvs rek, een verhoger (zo'n half rooster) en 2x halve plate setter.
De meeste worsten zie je hangend drogen/roken, maar ik heb dus niet echt iets wat ik daarvoor goed kan gebruiken. Ik kan ze wel aan mn rooster hangen, maar de onderkant van de worst hangt zowat in de kolen ben ik bang. Ik zat te denken om misschien een soort trapeze te klussen die je dan in de gaten van de topvent hangt (!?). Liggend zou nog kunnen, maar ik wil eigenlijk grillmarks voorkomen bij het roken. Ik zit niet te wachten op een lolbroek die me erop wijst dat een rookkast echt handig is, want die kan ik niet meer kwijt in de tuin

Op dit forum is enorm veel ervaring, dus wat is nou handig? Of zie ik iets over het hoofd?