- Berichten
- 232
Een week of twee geleden mijn ouders op visite, en wilde graag eens mee eten van de Joe. Altijd leuk en gezellig...
Gevulde bavetterollade.
Ingrediënten:
Pijnboompitjes roosteren
Het lastigste van een bavette rollade vind ik het vlinderen. Deze keer goed gelukt
Vervolgens de ham erop gelegd, ingesmeerd met de pesto. Daarna de baby spinazie, als laatst de geroosterde pijnboompitjes en parmezaan.
Dan goed oprollen en vastbinden met slagerstouw. In de tussen tijd stond de Joe op een indirecte systeem op 105 a 110 graden te draaien.
Met een blokje appelhout erbij ging de rollade op het rooster.
Uiteraard ook wat groenvoer erbij, deze keer groene asperges en kastanjechampignons. Deze met wat olijfolie en provencaalse lruiden ingesmeerd.
Op de foto liggen ze nog indirect, uiteraard hebben deze nog direct boven de kooltjes gelegen.
De rollade met 49gr eraf gehaald, nog even kort afgegrild, Echt heel kort, was bang dat ik zo zou verknallen.
Inmiddels waren de aardappeltjes ook gereed.
We begonnen met een voorgerechtje, Steak Tartare van tonijn. (Sorry geen BBQ voorgerecht, maar wel verdomd lekkah)
Daarna het hoofdrecht, men echt perfect gelukt. Dit is de tweede keer dat ik hem gemaakt hebt. Deze was nog lekker sappig en de smaak was over heerlijk.
Als afsluiter een stevig esprossootje met een amarone grappa van het wijnhuis Cadei Frati.
Geslaagd avondje, ouders willen nu standaard elke zondag komen
Gevulde bavetterollade.
Ingrediënten:
- Bavette
- Pharmaham
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Groene pesto
- Baby spinazie

Pijnboompitjes roosteren

Het lastigste van een bavette rollade vind ik het vlinderen. Deze keer goed gelukt


Vervolgens de ham erop gelegd, ingesmeerd met de pesto. Daarna de baby spinazie, als laatst de geroosterde pijnboompitjes en parmezaan.


Dan goed oprollen en vastbinden met slagerstouw. In de tussen tijd stond de Joe op een indirecte systeem op 105 a 110 graden te draaien.
Met een blokje appelhout erbij ging de rollade op het rooster.

Uiteraard ook wat groenvoer erbij, deze keer groene asperges en kastanjechampignons. Deze met wat olijfolie en provencaalse lruiden ingesmeerd.
Op de foto liggen ze nog indirect, uiteraard hebben deze nog direct boven de kooltjes gelegen.

De rollade met 49gr eraf gehaald, nog even kort afgegrild, Echt heel kort, was bang dat ik zo zou verknallen.
Inmiddels waren de aardappeltjes ook gereed.
We begonnen met een voorgerechtje, Steak Tartare van tonijn. (Sorry geen BBQ voorgerecht, maar wel verdomd lekkah)

Daarna het hoofdrecht, men echt perfect gelukt. Dit is de tweede keer dat ik hem gemaakt hebt. Deze was nog lekker sappig en de smaak was over heerlijk.




Als afsluiter een stevig esprossootje met een amarone grappa van het wijnhuis Cadei Frati.
Geslaagd avondje, ouders willen nu standaard elke zondag komen
