BasBQ
Beef en Steak

Opdracht 2: Brisket

 
 
 

SpiKeY

Pitmaster
Berichten
537
Vandaag ga ik voor een nieuwe uitdaging: Brisket. De afgelopen dagen heb ik zoveel Brisket voorbij zien komen.. het werd tijd. :) Bij BeefenSteak heb ik een mooi stukje vlees gekocht. Als recept heb ik alweer een van de vele recepten van Noskos gebruikt. Hieronder het verslag.

Beefensteak 2KG (net voor een paar personen)
IMG_20150529_075543_zpswsjutuhx.jpg


Ingredi?nten:
Zie blogpost van Noskos - Brisket

Voorbereiding:
Gisteravond om een uur of 20:00 alles klaar gemaakt volgens het recept van Noskos. Het injecteren ging echt makkelijk.
IMG_20150530_192148_zpsrsd6clj9.jpg


IMG_20150530_193920_zpsj9jh8ikn.jpg


IMG_20150530_194419_zpswfzwvt85.jpg


Tijd om te rusten:
sleep_zpsr6lvva8f.jpg


Vanmorgen om een uur of 6:00 wakker om de EcoBrasa Snake aan te zetten. Ik zag stiekem de buurman gluren naar buiten. Die krijgt meestal iets van me. :)

IMG_20150531_060631_zpsgiojh8tw.jpg


IMG_20150531_063241_zps7oel2xuf.jpg


11:25
Temperatuur schommelt zo nu en dan. Brisket is nu op 66?.
IMG_20150531_113752_zpspwagawcp.jpg


IMG_20150531_111108_zpssw70r5us.jpg


De laatste foto...
Even zelf proeven voor de rest van de familie en bezoek. Ik vind het heerlijk. Nu nog afwachten wat de rest ervan vindt.
IMG_20150531_170040_zps9sgbrmep.jpg


The End.
 
Ziet er al goed uit spikey, ben benieuwd....
 
Die moet ik ook nog maken. Ziet er goed uit. Ga je volgen.
 
hij gaat lekker, ben benieuwd naar je eind resultaat
 
Ik krijg van al die brisket post zon enorme trek!
 
Al een tijd hangt de temperatuur op 65?, maar nu zelf gedaald naar 63?. Temperatuur BBQ schommelt tussen de 100? en de 105?. Is dit normaal?
 
ja hoor, gaat prima zo, dat ie wat terug valt is normaal
 
Heb je hem niet ingepakt? Ik zie veel van die Amerikanen die hem inpakken zodra hij in de zone komt. Ik weet niet of het dan sneller gaat, of misschien minder droog wordt?
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

elhopo zei:
Heb je hem niet ingepakt? Ik zie veel van die Amerikanen die hem inpakken zodra hij in de zone komt. Ik weet niet of het dan sneller gaat, of misschien minder droog wordt?
Niet alleen door Amerikanen.... Door het inpakken verdampt er minder/geen vocht meer uit het vlees en zal de kerntemperatuur sneller oplopen. Het vlees is dus ook sneller klaar.
 
Gefeliciteerd met het volbrengen van je 2e opdracht, mooi resultaat en gefeliciteerd met je stickertje
 
Helemaal goed, gefeliciteerd.
Lekker stuk vlees is het als het goed is bereid  B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan