BasBQ
Beef en Steak

Op zoek naar Pink Salt voor Bacon & Pastrami

Michel, wat ik meestal doe.
Ik vul het recept in een Excel sheet in, en maak een formule voor de verhoudingen t.o.v het originele recept.
Nu hoef ik alleen maar in het witte vak het gewicht in te vullen van mijn stuk vlees, en de rest wordt dan vanzelf in de juiste verhouding uitgerekend.
Hopelijk kan je hier wat mee.

13453811284_ce8120ec5f.jpg


Mac
 
Ik zeg sterkte met lezen dan h?  :)
Lijkt wel een studie  :-O

Zet 'm op h?, je kan het.  :)
Suc6

Mac
 
Mac,

Ik kom op deze calculatie nu

Original Entry Calculated Percentage
Brisket 8 3628,7 3000 83%
Water 10400 8598
Suiker 570 471
Zout 805 666
Leozout 150 124
Pekelkruiden 5 tl. Peperkorrels 4
5 tl. Mosterdzaad 4
2 tl. Korianderzaad 2
3 # Jeneverbes 2
10 # Kruidnagel 8
3 # Laurierblad 2
 
Mac

Volgens mij zit er een reken fout in jouw tabel

1 gallon = 3785,41 ml dus 4 gallon zou 15 141,65 ml moeten zijn
 
@Michel
FF gechecked, maar vermoede het wel al. (zou anders een zwembad nodig gehad moeten hebben, en ietwat meer zout  ;) )
Moest natuurlijk  1 Gallon zijn.

Mac
 
Terug
Bovenaan Onderaan