kim
Sprokkelaar
- Berichten
- 32
Afgelopen zaterdag gaf ik een Nieuwjaarsborrel aan een klein gezelschap als dank voor het afgelopen (werk)jaar. Een goede reden om weer lekker die bbq aan te steken. 
We begonnen met een lekkere champagne, kaasje met truffel.. Helaas geen foto van.
De dag van te voren heb ik een halve buikspek in blokjes gesneden en gemarineerd met ketjap, basterdsuiker, soja, honing, sesamolie, chillivlokken en knoflook.
Vervolgens indirect, 120 graden en zo een hele dikke 2 uur verder.. in een braadslede met basterdsuiker, boter en mijn favoriete sausje, de royal imami van saus guru. Afgedekt met folie nog een dikke 1,5 uur terug.
Vervolgens heb ik edamame boontjes, taugé en een lente uitje bereid in de skillet met royal umami. De burnt ends uitgepakt, bordje opgemaakt en nog wat sesamzaadjes erbij.
Een lekkere wijn erbij..
Bbq gereedmaken voor direct gebruik en flink de temperatuur opvoeren.
Omdat het gerechtje toch behoorlijk vullend was, had ik besloten om het volgende gerecht enigzins wat te verminderen in omvang. Helaas voor het zicht, maar fijn dat we er vandaag nog van konden eten
Mijn eerste keer 'bavette' en wat wassie goed!
Kruidenboter volgens het recept van Noskos erbij en smullen maar!
Fijne avond!

We begonnen met een lekkere champagne, kaasje met truffel.. Helaas geen foto van.
De dag van te voren heb ik een halve buikspek in blokjes gesneden en gemarineerd met ketjap, basterdsuiker, soja, honing, sesamolie, chillivlokken en knoflook.
Vervolgens indirect, 120 graden en zo een hele dikke 2 uur verder.. in een braadslede met basterdsuiker, boter en mijn favoriete sausje, de royal imami van saus guru. Afgedekt met folie nog een dikke 1,5 uur terug.
Vervolgens heb ik edamame boontjes, taugé en een lente uitje bereid in de skillet met royal umami. De burnt ends uitgepakt, bordje opgemaakt en nog wat sesamzaadjes erbij.
Een lekkere wijn erbij..
Bbq gereedmaken voor direct gebruik en flink de temperatuur opvoeren.
Omdat het gerechtje toch behoorlijk vullend was, had ik besloten om het volgende gerecht enigzins wat te verminderen in omvang. Helaas voor het zicht, maar fijn dat we er vandaag nog van konden eten

Mijn eerste keer 'bavette' en wat wassie goed!
Kruidenboter volgens het recept van Noskos erbij en smullen maar!
Fijne avond!
Laatst bewerkt: