- Berichten
- 5.222
Gisteren begonnen met een marinade te maken voor de 2 kg buikspek die hier al een hele tijd in de vriezer lag te wachten.
Onderstaande bij elkaar gedaan
Dit gemixt en de buikspek in een ruit ingesneden. (Mijn slager heeft me kennelijk gefopt. Klein stukje erbij om aan de 2 kg te komen)
Hierna alles in een zak gedaan en gevacumeerd.
Dit mocht vannacht lekker in de koeling gaan marineren.
Toen was het inmiddels Baconday geworden
En had @Carlijn een heerlijke (stevige) lunch gemaakt.
Tijdens de kwalificatie van de F1 heb ik de big Joe aangemaakt op 110 graden indirect.
Hier heeft de buikspek circa 2 1/2 uur op liggen garen.
Zie je dat mooie nieuwe genootschapsbord?
De overgebleven marinade heb ik erbij gezet en meer dan regelmatig met een kwastje over de buikspek gesmeerd.
Na een uurtje of 2 begon de buikspek echt een mooi kleurtje te krijgen.
Ondertussen de mini aangemaakt en de paddenstoelenmix “rustiek” gesneden.
Toen dit een beetje gebakken was heb ik er een flesje teriyaki woksaus een flinke scheut sesamzaadjes doorheen gekieperd.
Dit mocht even lekker door pruttelen terwijl de buikspek lag te rusten, deze had inmiddels de 70 graden kern aangetikt.
Binnen snel wat rijst aangezet op het fornuis.
Na een minuut of 10 was de kamado 200+ graden en kon ik de buikspek nog even een korstje geven.
Toen dit geregeld was konden we aanvallen.
Even mooi snijden en opdienen.
Pepertje voor papa erbij en we hebben weer heerlijk gegeten!
Onderstaande bij elkaar gedaan
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 30 ml sojasaus
- 50 gr rietsuiker
- 30 ml ketjap manis
- 30 ml droge sherry
- 60 gr honing vloeibaar
- 60 ml hoisinsaus
- zout & peper naar smaak
Dit gemixt en de buikspek in een ruit ingesneden. (Mijn slager heeft me kennelijk gefopt. Klein stukje erbij om aan de 2 kg te komen)
Hierna alles in een zak gedaan en gevacumeerd.
Dit mocht vannacht lekker in de koeling gaan marineren.
Toen was het inmiddels Baconday geworden
En had @Carlijn een heerlijke (stevige) lunch gemaakt.
Tijdens de kwalificatie van de F1 heb ik de big Joe aangemaakt op 110 graden indirect.
Hier heeft de buikspek circa 2 1/2 uur op liggen garen.
Zie je dat mooie nieuwe genootschapsbord?
De overgebleven marinade heb ik erbij gezet en meer dan regelmatig met een kwastje over de buikspek gesmeerd.
Na een uurtje of 2 begon de buikspek echt een mooi kleurtje te krijgen.
Ondertussen de mini aangemaakt en de paddenstoelenmix “rustiek” gesneden.
Toen dit een beetje gebakken was heb ik er een flesje teriyaki woksaus een flinke scheut sesamzaadjes doorheen gekieperd.
Dit mocht even lekker door pruttelen terwijl de buikspek lag te rusten, deze had inmiddels de 70 graden kern aangetikt.
Binnen snel wat rijst aangezet op het fornuis.
Na een minuut of 10 was de kamado 200+ graden en kon ik de buikspek nog even een korstje geven.
Toen dit geregeld was konden we aanvallen.
Even mooi snijden en opdienen.
Pepertje voor papa erbij en we hebben weer heerlijk gegeten!