- Berichten
- 245
Ook dit maar eens geprobeerd.
Recept:
1kg buikspek zonder zwoerd
2 el zonnebloemolie
125 ml hoisinsaus
80 ml ketjap manis
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
4 el honing
2 el paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl 5-spices
1/2 tl chilipoeder
1 el rijstazijn
peper en zout naar smaak
Marinade in een kom mengen tot een mooie gladde substantie.
Buikspek met een vork goed inprikken zodat de marinade overal in kan trekken.
In een vacuümzak samenvoegen en vacumeren. 24 uur laten marineren in de koelkast.
Indirect garen op max 150 ˚C tot 74 graden, om het halfuur even lakken met de overgebleven marinade en daarna de BBQ opstoken en even mooi afgrillen.
Zelf heb ik een klein blokje appelhout erbij gedaan voor een mooie rooksmaak, ging goed samen.
Zeker voor herhaling vatbaar! Boterzacht vlees, goede smaken.
Recept:
1kg buikspek zonder zwoerd
2 el zonnebloemolie
125 ml hoisinsaus
80 ml ketjap manis
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
4 el honing
2 el paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl 5-spices
1/2 tl chilipoeder
1 el rijstazijn
peper en zout naar smaak
Marinade in een kom mengen tot een mooie gladde substantie.
Buikspek met een vork goed inprikken zodat de marinade overal in kan trekken.
In een vacuümzak samenvoegen en vacumeren. 24 uur laten marineren in de koelkast.
Indirect garen op max 150 ˚C tot 74 graden, om het halfuur even lakken met de overgebleven marinade en daarna de BBQ opstoken en even mooi afgrillen.
Zelf heb ik een klein blokje appelhout erbij gedaan voor een mooie rooksmaak, ging goed samen.
Zeker voor herhaling vatbaar! Boterzacht vlees, goede smaken.
Laatst bewerkt: