BasBQ
Beef en Steak

Oosters buikspekkie

 

Ronald Bonestroo

Kooltjesharker
Berichten
245
Ook dit maar eens geprobeerd.

Recept:

1kg buikspek zonder zwoerd
2 el zonnebloemolie
125 ml hoisinsaus
80 ml ketjap manis
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
4 el honing
2 el paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl 5-spices
1/2 tl chilipoeder
1 el rijstazijn
peper en zout naar smaak

Marinade in een kom mengen tot een mooie gladde substantie.
Buikspek met een vork goed inprikken zodat de marinade overal in kan trekken.
In een vacuümzak samenvoegen en vacumeren. 24 uur laten marineren in de koelkast.

Indirect garen op max 150 ˚C tot 74 graden, om het halfuur even lakken met de overgebleven marinade en daarna de BBQ opstoken en even mooi afgrillen.
Zelf heb ik een klein blokje appelhout erbij gedaan voor een mooie rooksmaak, ging goed samen.

Zeker voor herhaling vatbaar! Boterzacht vlees, goede smaken.


IMG_8400.jpg
IMG_8407.jpg
IMG_8412.jpg
IMG_8420.jpg
 
Laatst bewerkt:
Het lijkt inderdaad wel de oosterse week hier.

Lekker hoor!
 
Goed gelukt zo te zien. Lijkt erg op het recept dat ik gisteren gemaakt heb.

Vandaag nog 2 broodjes gegeten met koud spek.
Ook lekker hoor.
 
Ja dat was toevallig hè!
En het recept had ik ergens op internet gevonden, op details aangepast naar eigen smaak en toegepast nu. Beviel uitstekend!
Vooral dat stukje rookhout erbij en dat pitje op de tong.
 
Donders dat zou lekker bij mijn biertje gaan 😋
 
Smakelijk. Ik heb er gisteren ook van genoten.
 
Ook al zn lekker stukje buikspek. Ik moet zo een handje pinda's gaan halen. Water loopt me in de mond. Lekker man
 
Lekker stukje buikspek, had graag een stukje willen proeven.
 
Terug
Bovenaan Onderaan