- Berichten
- 3.086
In een oververzadigde markt van bbq-content-creators, is het af en toe moeilijk om er iets unieks uit te laten komen. Ik was weer eens in de diepe dalen van social media's eindeloos scrollen naar korte filmpjes gevallen. Tot ik een man trof, volgens mij via Ooni's hoofdpagina, die een hotdog maakte.
Zijn naam is BeefBaecon. Hij maakte een hotdog op pizzadeeg, en dat idee sloeg met de fotowedstrijd in als een bom. Dat wordt hem!
We zijn begonnen met een standaard pizzadeegje, mijn turbo deeg (weinig tijd, snel resultaat).
Onze kitchenaid is helaas overleden.. Als in, het onderdeel wat het eerst kapot gaat in de kitchenaid is bij ons versleten. Blijkbaar toch te hard moeten werken in zijn bestaan bij ons thuis. Vervangings onderdelen zijn onderweg, maar ja, tot die tijd gebruiken we onze eigen spiertjes;
Even hard werken, maar dan heb je ook een deegje;
2 uurtjes te rusten gelegd onder een warme natte doek..
Dan krijg je dit:
Dat is een goed begin.
Delen door 3, want mn schoonouders zijn weer aan t klussen bij ons thuis. Kind 1 is naar zijn nieuwe kamer, dus oude kamer kan omgetoverd worden naar nieuwe kamer voor Kind 2.
die weer opbollen voor de laatste rijs;
Dat ziet er veel belovend uit.
Tijd voor een hotdog saus.
Ik zocht even online, ga ik ketchup en mosterd gebruiken?
Of mayo en mosterd, zoals ik m altijd maak?
Ik googlede wat, en vond een 'hema copycat'.
Nooit die van Hema op, maar hij lijkt zo op t oog als die van de IKEA, dus ik ging m maar maken.
2 el mayo, 1 el honing, 1,5tl mosterd en 1tl dille.
In een spuitflesjes gedaan.
Die was erg lekker.
De deegbollen waren wel klaar.
De Ooni Koda 12 ging aan. het waait buiten hard, de zon schijnt wel mooi, dat is fijn voor de foto!
Binnen gingen we verder met het insnijden van de worsten.
Ik wilde wel een beetje bold/badass gaan, dus met een knakworstje komen we niet aan.
Nee we nemen die lekkere dikke rechte rookworsten van de unox!
Eenmaal ingesneden (ruit) en het deegje wat uitgespreid in een broodjes vorm.
kleine streep ketchup op de bodem en worstje erop.
Lijkt er op!
Hier mooi de stappen te zien.
We gingen naar buiten, kijken hoe heet de oven was. (geen idee had de thermometer binnen laten liggen)
Maar hij was heet.
De eerste ging erin!
Direct vet uit de worst op de steen, poah.
met wat draaien, en spelen met de beschikbare ruimte die ik nu ineens heb, kreeg ik een mooi egaal gebakken brood en worst.
Ja dit wordt feest!
De volgende, toch maar een-voor-een verder blijven gaan.
Als ik een kleinere turning peel had had ik t wel aangedurfd, maar met een 12 inch peel niet.
En na nummer 3 was het tijd voor wat opmaak, en zoeken naar een leuke hoek voor de foto.
Ik vind hem geslaagd!
Volgende keer iets minder deeg maken zodat ik hem wat verder uit kan rekken, iets te compact nog.
De foto's liegen er echter niet om:
Het was een heerlijke lunch.
Zijn naam is BeefBaecon. Hij maakte een hotdog op pizzadeeg, en dat idee sloeg met de fotowedstrijd in als een bom. Dat wordt hem!
We zijn begonnen met een standaard pizzadeegje, mijn turbo deeg (weinig tijd, snel resultaat).
Onze kitchenaid is helaas overleden.. Als in, het onderdeel wat het eerst kapot gaat in de kitchenaid is bij ons versleten. Blijkbaar toch te hard moeten werken in zijn bestaan bij ons thuis. Vervangings onderdelen zijn onderweg, maar ja, tot die tijd gebruiken we onze eigen spiertjes;
Even hard werken, maar dan heb je ook een deegje;
2 uurtjes te rusten gelegd onder een warme natte doek..
Dan krijg je dit:
Dat is een goed begin.
Delen door 3, want mn schoonouders zijn weer aan t klussen bij ons thuis. Kind 1 is naar zijn nieuwe kamer, dus oude kamer kan omgetoverd worden naar nieuwe kamer voor Kind 2.
die weer opbollen voor de laatste rijs;
Dat ziet er veel belovend uit.
Tijd voor een hotdog saus.
Ik zocht even online, ga ik ketchup en mosterd gebruiken?
Of mayo en mosterd, zoals ik m altijd maak?
Ik googlede wat, en vond een 'hema copycat'.
Nooit die van Hema op, maar hij lijkt zo op t oog als die van de IKEA, dus ik ging m maar maken.
2 el mayo, 1 el honing, 1,5tl mosterd en 1tl dille.
In een spuitflesjes gedaan.
Die was erg lekker.
De deegbollen waren wel klaar.
De Ooni Koda 12 ging aan. het waait buiten hard, de zon schijnt wel mooi, dat is fijn voor de foto!
Binnen gingen we verder met het insnijden van de worsten.
Ik wilde wel een beetje bold/badass gaan, dus met een knakworstje komen we niet aan.
Nee we nemen die lekkere dikke rechte rookworsten van de unox!
Eenmaal ingesneden (ruit) en het deegje wat uitgespreid in een broodjes vorm.
kleine streep ketchup op de bodem en worstje erop.
Lijkt er op!
Hier mooi de stappen te zien.
We gingen naar buiten, kijken hoe heet de oven was. (geen idee had de thermometer binnen laten liggen)
Maar hij was heet.
De eerste ging erin!
Direct vet uit de worst op de steen, poah.
met wat draaien, en spelen met de beschikbare ruimte die ik nu ineens heb, kreeg ik een mooi egaal gebakken brood en worst.
Ja dit wordt feest!
De volgende, toch maar een-voor-een verder blijven gaan.
Als ik een kleinere turning peel had had ik t wel aangedurfd, maar met een 12 inch peel niet.
En na nummer 3 was het tijd voor wat opmaak, en zoeken naar een leuke hoek voor de foto.
Ik vind hem geslaagd!
Volgende keer iets minder deeg maken zodat ik hem wat verder uit kan rekken, iets te compact nog.
De foto's liegen er echter niet om:
Het was een heerlijke lunch.