Beef en Steak

Ook voor mij een eerste BCC

 
 

lollie-be

Kooltjesharker
Berichten
110
Ik heb mij dus ook eens gewaagd aan een "beer can chicken."
Resultaat was verbluffend lekker.
Ik had heel weinig hickory rooksmaak. Ik had dan ook heel weinig hout gebruikt.
Ik durfde het risico niet nemen om teveel hout te gebruiken, daar wij nog nooit vlees gerookt hebben.

Eerst dus de rub:



Ons kippetje:



De rub op het kippetje:



Hickory in bierbadje  (als belg uiteraard STELLA!!!)



Briketten bijna klaar:



Kippetje op de weber:



Kerntemperatuur kippetje (nog een lange eind te gaan dus  :) )



Weber temp +/- 190?



Kippetje klaar:



Temperatuur okay!!:



Mmmmm smullen maar:

 
lekker chickie hoor, welkom bij de tokkies  :)
 
Lekker kippetje, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Yes! Daar gaat weer en sticker! Geweldig!
 
Gefeliciteerd met je kippie
 
Dank u allemaal.

Dit zal hier nog veel op de Q komen  :D
 
Jemig, ik zit hier tegenwoordig weer te veel. Net gegeten en heb alweer honger.
 
Terug
Bovenaan Onderaan