BasBQ
Beef en Steak

Ook mijn 1e brisket

 
 
 

Carnao

Pitmaster
Berichten
652
Bbq broeders,

Wat een heerlijke dag was het vandaag. En aangezien ik het hele weekend vrij ben.... tijd om de bbq's aan te gooien. Vandaag op de WSM wat babybacks een enorme rib en wat oerhammetjes. Op de 57 een paar kippepoten en moinkballs. Heerlijk gegeten samen met vrienden maar de zondag is waar het om draait. Eindelijk de grootste uitdaging aanpakken. Ik heb besloten om voor de eerste keer alleen de point te nemen aangezien we daar meer dan genoeg aan hebben. Hij is ge?njecteerd en vervolgens met een brisketrub van oakridge ingerubbed. Nu ligt ie te rusten in de koelie.

Eigenlijk ben ik nu aan het wachten tot de WSM tot rust is gekomen zodat ik deze kan voorbereiden voor morgenochtend. De wekker gaat om 6 uur. De brisket wil ik er tussen 7 uur en 7.30 op hebben. Eerst maar een biertje denk ik.......
91d64f099f9e219c4195a993b7a006b7.jpg
cc936b5c60d40c178badbe795504eaa9.jpg
a10ba5791dc8bf69dfd26e2d801e61a8.jpg
901af83b67a138ba2e91edec4730c7ea.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Mooi stukje vlees.
En geinig mesje heb je daar bij liggen.
Ik heb eens ooit zo een voor iemand moeten slijpen...
Lekker scherp zijn dat geweldige snij dingen

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Spannend! Succes alvast ;)
 
Succes. Ben benieuwd. Deze staat nog op mijn 'to do' lijst.  :)
 
lekker hoor, ik wens je veel succes morgen
 
En we zijn onderweg.........
Het is nu 06:30 uur
d801620514d0f516ff733f53aaa9db9a.jpg
2713fb9eb21dbe286cc0d7a1a47b3e3c.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Je hebt er mooi weer bij!
 
En?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zo het zit erop. 9 uren had ie nodig. Alles ging zoals je kan verwachten. De WSM was volgeladen met ecobrasa's en een paar mesquite blokjes. Rond de 68 graden ging de point in de "zone" en na een paar uur klom ie rustig door tot 90 graden. De priktest zei hij kan nog een half uurtje nodig had dus daar ook naar gehandeld. Vervolgens iets meer dan een uur tot rust laten komen.  De doorhangtest doorstaan maar voor mijn smaak kon ie nog wel iets sappiger. Maar dit is misschien teveel gevraagd voor een stuk vlees met zo weinig vet. Bij het aansnijden natuurlijk rekening gehouden met burnt ends om het weekend compleet te maken. Het gezin heeft heerlijk gegeten en eerlijk gezegd is er minder over dan ik dacht.

Wat een fantastisch BBQ weekend!
6188138aafaa7a862437a66776a010db.jpg
50f37195549a6d4825a8a128ea6d66a6.jpg
f2ac2551f65eb5ad330000adb8344515.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Lekker hoor; gratz met koetje!
 
Heerlijk gefeliciteerd met je koe
 
Terug
Bovenaan Onderaan