en wederom (bijna) een week verder, alweer week 8 van dit avontuur. Vandaag de "ham" uit de vacu?m zak gehaald en eens doorgesneden, de planning is om hem morgen tijdens de triple-T bijeenkomst te serveren, dus is even kijken of hij van binnen niet aan het rotten is :-O :-O.
En tada, hij ziet er best netjes van kleur uit en hij geurt ook nog eens heerlijk:
Dan maar snel een plakje proeven als test (ziek ben ik toch al):
En hij smaakt ook wel goed, de rand is iets te hard ingedroogd maar hij is heel goed te eten, lekker zelfs (misschien ben ik bevooroordeeld)... wellicht een tikkeltje zout... :-/
Is even naar de slager 3 deuren verder voor een onafhankelijk oordeel, en warempel hij vond hem zeer goed gelukt voor zo'n "jonge" ham, netjes doorkleurt en goed van smaak.
Hij rade me wel aan om de helft terug te leggen in een vacu?m zak voor een maand of 2, dan wordt hij nog lekkerder en zachter van..
Dus, de helft heeft hij gelijk voor me gesneden, de andere helft is weer de kelder in in een vacu?m zak tot over een maand of 2