Hallo, ik ben Quinty, en heel nieuw op het gebied van echt barbecueën.
Tot ik mijn man leerde kennen had ik het echt niet op barbecueën. Voor mij stond dat gelijk aan de volgende dag ziek zijn, Gezellig was het altijd wel.
Mijn man kon wel prima bbq-en qua grillen, en zo leerde ik eens hoe het was om te bbq-en zonder de volgende dag ziek te zijn. Gezellig en lekker!
We grilden af en toe wat op zo’n ding op de mooiste zomerdagen. Meestal op een ding van 5 euro die je zelf nog in elkaar moest schroeven.
In de keuken sta ik bij mijn man en vrienden bekend als de ‘prutteltrut’, vanwege mijn voorliefde voor draadjesvlees en langzaam gegaarde stoofpotjes.
ondertussen at ik buitenhuis de meest lekkere andere draadjesvlees soorten, zoals pulled pork en chicken. Ik deed het zelf vooral met rund in de stoofpan.
Dus was het ook tijd voor een ‘pruttel bbq’. En zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, was deze coronacrisis het uitgelezen moment eens een paar centen te besteden aan een echt goede bbq.
Ik heb gekozen voor een Bastard Compact 2020 in de Urban kleur (ja ik geef 50 euro extra uit aan een leuker kleurtje)
En nu ben ik dus aan het oefenen. Ik kreeg mijn Bastard vorige week, en heb er tot nu toe twee hamburgergerechtjes en mijn eerste beercanchicken op gemaakt. Allemaal naar receptjes van noskos, hoewel ik mijn hamburgers (hert en smash) altijd al zo maakte maar dan op een plaat of grill. Mijn kip was echt briljant gelukt, ongeveer 2,5 uur op wat wisselende temperaturen van tussen de 120 en de 160. Best nog ingewikkeld allemaal!
Ik vind de temperatuur nog erg ingewikkeld allemaal. Heb het halve internet bekeken op YouTube en al heel veel gelezen. Nu zal het aankomen op oefenen.
Ik heb me aangemeld om ook wat vragen te kunnen stellen, en wie weet wat goed gelukte dingen te delen (al was het maar om naar een complimentje te hengelen).
Als het vanaf zondag weer mooi weer wordt heb ik aardig wat wensen om te proberen, van Koreaanse kip, butter chicken en een rookplankje zalm, tot de wedstrijd Pulled Pork (ook weer NOSKOS). Met de pulled pork ga ik zelfs beginnen. Nomnomnom!
Tot ik mijn man leerde kennen had ik het echt niet op barbecueën. Voor mij stond dat gelijk aan de volgende dag ziek zijn, Gezellig was het altijd wel.
Mijn man kon wel prima bbq-en qua grillen, en zo leerde ik eens hoe het was om te bbq-en zonder de volgende dag ziek te zijn. Gezellig en lekker!
We grilden af en toe wat op zo’n ding op de mooiste zomerdagen. Meestal op een ding van 5 euro die je zelf nog in elkaar moest schroeven.
In de keuken sta ik bij mijn man en vrienden bekend als de ‘prutteltrut’, vanwege mijn voorliefde voor draadjesvlees en langzaam gegaarde stoofpotjes.
ondertussen at ik buitenhuis de meest lekkere andere draadjesvlees soorten, zoals pulled pork en chicken. Ik deed het zelf vooral met rund in de stoofpan.
Dus was het ook tijd voor een ‘pruttel bbq’. En zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, was deze coronacrisis het uitgelezen moment eens een paar centen te besteden aan een echt goede bbq.
Ik heb gekozen voor een Bastard Compact 2020 in de Urban kleur (ja ik geef 50 euro extra uit aan een leuker kleurtje)
En nu ben ik dus aan het oefenen. Ik kreeg mijn Bastard vorige week, en heb er tot nu toe twee hamburgergerechtjes en mijn eerste beercanchicken op gemaakt. Allemaal naar receptjes van noskos, hoewel ik mijn hamburgers (hert en smash) altijd al zo maakte maar dan op een plaat of grill. Mijn kip was echt briljant gelukt, ongeveer 2,5 uur op wat wisselende temperaturen van tussen de 120 en de 160. Best nog ingewikkeld allemaal!
Ik vind de temperatuur nog erg ingewikkeld allemaal. Heb het halve internet bekeken op YouTube en al heel veel gelezen. Nu zal het aankomen op oefenen.
Ik heb me aangemeld om ook wat vragen te kunnen stellen, en wie weet wat goed gelukte dingen te delen (al was het maar om naar een complimentje te hengelen).
Als het vanaf zondag weer mooi weer wordt heb ik aardig wat wensen om te proberen, van Koreaanse kip, butter chicken en een rookplankje zalm, tot de wedstrijd Pulled Pork (ook weer NOSKOS). Met de pulled pork ga ik zelfs beginnen. Nomnomnom!