- Berichten
- 731
Nou het resultaat mocht er zijn. Mijn vriendin sprak met verbazing de woorden uit: “Deze is echt lekker”. Ook de oudste heeft ervan genoten.
En natuurlijk met een lekkere geuze erbij
Tja ondanks dat mijn droom helemaal uit elkaar is gespat van het bereiden van de perfecte bcc (dank je wel meathead

Het avontuur begon al afgelopen zaterdag, haan uit de vriezer, lekker 2 dagen ontdooien in de koelkast, waren het niet dat de koelkast net te koud stond. Gevolg nog steeds bevroren kip. De haan was trouwens een Noord Hollandse blauwe, deze heb ik vanuit het ei grootgebracht en zelf geslacht. Met 3.5 kg wel een aardige jongen.
Maandag toch maar de pekel klaargemaakt, hiervoor het recept van NOSKOS aangehouden. Ik kwam er alleen achter dat ik niet genoeg bastardsuiker had, deze vervangen met rietsuiker. Gedachte was dat de bevroren kip wel zou ontdooien in de pekel.
Een probleempje was dat mijn pan net te klein was en de bevroren haan niet echt te buigen was. Uiteindelijk toch maar weggezet in de koelkast. Uurtje later was hij al wat flexibeler, moest nog een litertje extra pekel bij. Met beneden het resultaat. Het was al een wat oudere haan (8 maanden) dus maar 2 dagen gepekel
Hierna afgespoeld, drooggedept en nog een 24 uur laten drogen in de koelkast.
De kip gerubt met een variant van de chick mix, mijn vriendin kon de fruit peper niet vinden en de zout eruit gelaten.
Verder mijn chicken sitter gevuld met wortel, champignons en hasselback aardappels. Verder grill ik er nog wat courgette bij, maar dat doe ik als de kip klaar is. Het vloeistof bakje gevuld met radler, moest natuurlijk wel bier in zitten om mijn badge te verdienen.
De BJ gevuld met marabu houtskool, de hyperbolic insert erin en wachten tot hij 150 graden is. Garen tot borst 71 en poot 76 graden en roken met kersen hout. Ik leg het blokje nu op de hyperbolic insert.
De huid blijft nog een dingetje, echt heel dik en daardoor taai. Heb naderhand de huid, vlees en botten gesplitst. Vlees kan nog onder de mexicaans oid, de huid staat in de oven om het vet weg te smelten. Daarna nog uitbakken in de pan. En van de botten gaan we soep trekken.
Laatst bewerkt: