- Berichten
- 25
Goedemiddag,
Ik heb een nette Lette offset smoker, 6 mm dik staal en geconserveerd met hittebestendige lak.
Na een paar jaar zie ik wat roestplekken komen, en zie ik aan de verf waar het heet is geweest. De vuur kamer is aan het verkleuren, en de vlees kamer is aan het verkleuren op de plekken waar de kolen liggen als ik hem direct gebruik.
Nu wil ik de buitenkant olieën, maar vraag me af wat ik het beste kan gebruiken, en hoe warm ik hem na het olieën moet stoken. En als ik hem warm moet stoken, hoe ga ik dan om met de poten en plateaus? Die worden niet warm als ik hem op stook.
Heb het in het verleden wel eens met zonnebloem olie gedaan, maar vond het resultaat niet fantastisch.en het bleef een beetje kleven.
Zit nu te denken aan gekookte lijnolie. Die heb ik in huis, en zag ik internet ook gebruikt worden. Ik twijfel alleen of dit voedsel veilig is, en ik gebruik het platte stuk bovenop de vuur kamer wel eens om hamburgers te bakken of broodjes aan te grillen.
Hebben jullie hier ervaring mee / tips voor?
Alvast bedankt!
Ik heb een nette Lette offset smoker, 6 mm dik staal en geconserveerd met hittebestendige lak.
Na een paar jaar zie ik wat roestplekken komen, en zie ik aan de verf waar het heet is geweest. De vuur kamer is aan het verkleuren, en de vlees kamer is aan het verkleuren op de plekken waar de kolen liggen als ik hem direct gebruik.
Nu wil ik de buitenkant olieën, maar vraag me af wat ik het beste kan gebruiken, en hoe warm ik hem na het olieën moet stoken. En als ik hem warm moet stoken, hoe ga ik dan om met de poten en plateaus? Die worden niet warm als ik hem op stook.
Heb het in het verleden wel eens met zonnebloem olie gedaan, maar vond het resultaat niet fantastisch.en het bleef een beetje kleven.
Zit nu te denken aan gekookte lijnolie. Die heb ik in huis, en zag ik internet ook gebruikt worden. Ik twijfel alleen of dit voedsel veilig is, en ik gebruik het platte stuk bovenop de vuur kamer wel eens om hamburgers te bakken of broodjes aan te grillen.
Hebben jullie hier ervaring mee / tips voor?
Alvast bedankt!