- Berichten
- 5.019
Okonomiyaki
Dit zijn japanse, goed gevulde, pannenkoekjes die vaak als streetfood worden verkocht. Ook in deze, "het recept" bestaat niet.Beslag: (4 pannekoekjes)
- 200 gr. Bloem
- 200 ml visbouillon of dashi. (1 blokje op 300ml water oplossen en af laten koelen)
- 3 eieren
Groenten:
- 1 < ui
- 2 tenen knoflook
- Roerbak groenten (snijden
- O.a. Witte kool
- Schijfje gember
- Wat taugé
Roerbakgroenten en 1 bakje garnalen door het beslag doen.
Optie: bij weinig tijd kan ook 150 gr gesneden witte kool of spitskool met 1 bakje gekookte garnalen door het beslag.
Topping; divers. (garnalen, vega, gerookte zalm, bacon) en lenteuitjes
Bakken op de bbq.
BBQ. Bakplaat opstoken tot een 170 C. (ik heb de BGL halfmoon plaat op de W57 geplaatst)
Beetje olie erop en 1 deel van het beslag erop scheppen. Doe elders op de plaat een tweede deel.
Bak voor 5 minuten. Kijk na 4 min of het niet te hard gaat. Bovenzijde moet droog zijn.
Keren en nognaals 3 minuten bakken.
Op het bordje en opmaken met de topping, okinomiyaki saus en kewpi mayo.
Zie onderstaand voor wat saus voorbeelden.
okinomiyaki saus
30 ml worcestersaus.
50 ml. Japanse sojasaus. (zoutarme kikkoman)
20 ml ketchup
50 ml water.
2 el Mirin rijstwijn
1 eetlepel ongeraffineerde suiker of gewone suiker.
1 el rijstazijn.
1,5 tl Geraspte verse gember.
Mayo japan style
6 el mayonaise
2 tl sojasaus
kneepje wasabi pasta
1 tl sesamolie