BasBQ
Beef en Steak

Offset smoker stoken zonder hout

ArnoldB

Tondelzoeker
Berichten
15
Weet iemand hoe ik een Oklahoma smoker zonder hout te stoken op zo’n 120’ kan houden? Lukt dit enkel met briketten of kool? En zijn hier tips voor? De leidinggevende vindt persoonlijk de rooksmaak niet zo lekker namelijk. hoor graag van jullie!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Kazango

Kooltjesharker
 
Berichten
164
Een familielid van mij stookt hout in een aangepast olievat en gebruikt de daaruit komende kooltjes om zijn zelfbouwsmoker te voeden. Zodoende kan hij zeer nauwkeurig de tempratuur regelen. Nu moet ik er wel bij vertellen dat hij de ruimte er voor heeft en geen nabij gelegen buren. Dit maakt het natuurlijk een stuk eenvoudiger. Met briketten lijkt mij het eenvoudig om een vaste temperatuur te houden. Kwestie van proberen en uitvinden. Hoeveel briketten heb je nodig om het constant te houden. En uitvinden hoeveel je moet voeden in welk tijdbestek. Blijft leuk om dat uit te vogelen en daar doe je het voor met een Oklahoma.
 

mafkACE

Sprokkelaar
 
Berichten
39
Ja hoor.
Ik heb recentelijk een rondje gestart op briketten en bijgeatookt met hout.

Zodra je dat hout erbij gaat stoken, dan ga je pas schommelingen merken. Let wel op dat je veel briketten zult stoken en op tijd moet aanvullen.
 

ArnoldB

Tondelzoeker
Berichten
15
Ja hoor.
Ik heb recentelijk een rondje gestart op briketten en bijgeatookt met hout.

Zodra je dat hout erbij gaat stoken, dan ga je pas schommelingen merken. Let wel op dat je veel briketten zult stoken en op tijd moet aanvullen.
Thanks! Vuurtje gaat zo aan!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

ArnoldB

Tondelzoeker
Berichten
15
Het is gelukt met enkel briketten! Heerlijke rollade eraf mogen pakken!
Thanks voor het meedenken allemaal!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan