- Berichten
- 12.070
Noskos' Apple Baked Beans
(Foto wordt volgende keer vervangen dor een betere en dan maak ik van de bereiding foto's.)
Dit is mijn variant op Keri C's Apple Baked Beans, de spullen die Keri gebruikt zijn hier niet allemaal verkrijgbaar, en ik heb er genoeg in aangepast denk ik om het mijn eigen recept te noemen.
Ingredi?nten:
zelfgemaakte baconblokjes, maar een bakje spekreepjes van de Appie kan ook.
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
blik kidney beans
blik witte bonen in tomatensaus
potje appelcompote
ketchup
BBQ saus (ik gebruik Sweet Baby Rays)
mosterd, Dijon
tabasco
bruine basterdsuiker
restje pulled pork (eventueel)
Bereidingswijze:
Ik gebruik een gietijzeren pannetje dat de barbecue in kan, maar je kunt de eerste stappen ook in een pan doen en het geheel dan in een foliebak in de barbecue zetten.
Bak de spekjes uit totdat ze mooi donker en bijna knapperig zijn. Doe de ui en de paprika erbij en fruit dit een minuut of 5 aan tot alles zacht is. (Nu kun je eventueel alles in een foliebak doen.)
Giet de blikken bonen af en doe ze in de pan.
Voeg ketchup en BBQ saus toe, genoeg om een mooi smeu?g geheel te krijgen.
Doe 3 scheutjes tabasco (of meer als je het pittiger wil), 2 eetlepels bruine suiker en een eetlepel mosterd bij het geheel en roer goed door.
Als je pulled pork hebt, snij dit dan fijn en doe het erbij. Snij grote stukken appel uit de compote klein en voeg alles toe.
Zet dit alles zo'n twee uur in de smoker, ik doe meestal rond deze tijd nog wat rookhout op het vuur voor een extra rooksmaak aan de bonen.

(Foto wordt volgende keer vervangen dor een betere en dan maak ik van de bereiding foto's.)
Dit is mijn variant op Keri C's Apple Baked Beans, de spullen die Keri gebruikt zijn hier niet allemaal verkrijgbaar, en ik heb er genoeg in aangepast denk ik om het mijn eigen recept te noemen.
Ingredi?nten:
zelfgemaakte baconblokjes, maar een bakje spekreepjes van de Appie kan ook.
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
blik kidney beans
blik witte bonen in tomatensaus
potje appelcompote
ketchup
BBQ saus (ik gebruik Sweet Baby Rays)
mosterd, Dijon
tabasco
bruine basterdsuiker
restje pulled pork (eventueel)
Bereidingswijze:
Ik gebruik een gietijzeren pannetje dat de barbecue in kan, maar je kunt de eerste stappen ook in een pan doen en het geheel dan in een foliebak in de barbecue zetten.
Bak de spekjes uit totdat ze mooi donker en bijna knapperig zijn. Doe de ui en de paprika erbij en fruit dit een minuut of 5 aan tot alles zacht is. (Nu kun je eventueel alles in een foliebak doen.)
Giet de blikken bonen af en doe ze in de pan.
Voeg ketchup en BBQ saus toe, genoeg om een mooi smeu?g geheel te krijgen.
Doe 3 scheutjes tabasco (of meer als je het pittiger wil), 2 eetlepels bruine suiker en een eetlepel mosterd bij het geheel en roer goed door.
Als je pulled pork hebt, snij dit dan fijn en doe het erbij. Snij grote stukken appel uit de compote klein en voeg alles toe.
Zet dit alles zo'n twee uur in de smoker, ik doe meestal rond deze tijd nog wat rookhout op het vuur voor een extra rooksmaak aan de bonen.