BasBQ
Beef en Steak

Nog een post: de pizza burger

 
 

Wietsehm

Stoker
Berichten
281
Hoi allemaal,

Wij hebben deze week de heerlijke pizza burger voorbij zien komen op dit forum.

nu wilde ik de snake methode uitproberen en leek dit mij een leuk oefen-gerecht.

ecobrada-briketten gehaald, een snakeje gemaakt, 5 begin-briketten opgestookt en begonnen.

vervolgens rundergehakt op smaak, rookspek eromheen, lekkere vulling (gefermenteerde peperpasta,tomatenpuree, uitje, knoflook, kaasblokjes en een paar schijfjes champignon) en zo op indirect.

Pof-aardappeltjes erbij met sweet&salty bacon en geroosterde prei met geroosterde amandelen.

Er ging een hoop goed.
Leerpunt is dat mijn snake mooi aan het branden was maar dat hij na anderhalf uur wel onder de 90 graden zakte. Nog steeds mooi branden maar gewoon te weinig hitte (oktober, wind, geen zon). Ik nam de eerste 5 kwartier om te oefenen in temperatuurbeheersing..... maak ik de volgende keer een vollere snake. Van 4 of 5 rijtjes ipv 3.

verder: ik durf nu te denken aan een brisket, Pulled pork en ribs!

05EFAB8C-25C2-4F33-89DA-8FB0A09CAA37.jpeg


BE397B96-5D93-4299-8CF9-E91181A1D476.jpeg


BFA4F387-0049-4B03-B22C-C435F2707FD6.jpeg


6529EEAA-8B0C-4367-B186-EEE178D6DD2A.jpeg


E491CD6B-0377-43E4-98D3-ABAD658F1339.jpeg


3A89AA7F-3A6E-42D2-A459-67AF510E85D2.jpeg
 
Lekker hoor.
Hier ook wel bekend als beercan of beerbottle burger
 
Terug
Bovenaan Onderaan