BasBQ
Beef en Steak

Nieuwjaarsdinner PP

 
 
 

de volle

Gemarineerd
Berichten
1.052
Na ruime tijd van inactiviteit op de bbq , grote stukken met zijn tweeen is niet mijn ding, ging het toch weer kriebelen.
Een mooi stuk procureur gisteren uit de vriezer gehaald en mezelf bij mijn schoonfamilie uitgenodigd.
die zijn altijd blij als ik met iets lekkers van de BBQ kom. Vanochtend de Q aangestoken. Is altijd een dingetje.
Bij de everdure 4k doe je er snel te veel in en dan zit je zo te heet en terug naar een lagere temperatuur duurt een paar uur.
Nu was ik iets te zuinig maar na 1.5 uur had ik hem goed. Bij koude luistert de Q veel beter en is nu veel eenvoudiger op temperatuur
te houden.
Ik heb er nu briketten volgens de snake methode in. Met een 25 blokjes kom ik denk ik een uur of 6.

Resultaat na 4 uur
pp31122020.jpg

Door de lagere temperatuur in het begin zit ie nu pa op de 60 graden.
Wordt vervolgt.
 
Laatst bewerkt:
Nu na 10 uur zit ie op 80 graden Gaat een stuk langzamer dan gedacht. Maar uiteindelijk telt alleen het resultaat. Vannacht geen vuurwerk ik heb dus nog een paar uur.
 
Wordt vast lekker. doe ik binnenkort ook eens.
 
Hoe is’t afgelopen

Ik kan het, grote stukken vlees met 2 personen.
Uiteindelijk komt het wel altijd op 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan