BasBQ
Beef en Steak

Neutrale ribbels maken

rdmeijer

Vuurmaker
Berichten
82
Beste mensen,

Ik heb net 4KG Dikke ribbels besteld bij Beef&Steek. (Extra dik bevleesd ).
Vorige keer had ik ze 4.5 uur op de Smokenator gedaan, maar toen was het niet mals genoeg. Dus deze keer ben ik van plan om echt 3-2-1 te doen.

Nu komen mijn schoonouders en zwager/schoonzusje op bezoek en weet ik dat ze niet zo van de marinades / sausjes zijn. Dus ik was van plan all??n een rub te gebruiken.

Is deze rub een beetje neutraal of hebben jullie een beter idee? Heb liever dat ze d'r een knoflook sausje over heen doen dan dat ze ribs van 9 euro per stuk niet lekker vinden door het sausje.

http://www.bbq-nl.com/2007/05/noskos-classic-spareribs.html

Noskos houdt geen 6 uur aan, maar die heeft denk ik ook niet van die dikke Ribbels gebruikt. 

Voor mij en me zwager maak ik uiteraard 't Whiskey mopje.  Ik gebruik overigens appel rook snippers en kokos briketten voor de Smokenator.
 
Gewoon ribbels maken zoals je altijd doet. Zulke lekkere hebben ze nog nooit gehad.
Vorige week nog een vegetari?r vlees laten proeven, ze kon de lucht niet weerstaan ;).
 
Ze vinden de Danbras sat? ook lekker.
Dan moeten de dit ook wel lusten.

De whisky proeft men toch niet meer?
 
Die whiskey proef je niet meer en ik denk zo maar dat het sowieso geen whiskeydrinkers zijn.......
 
Dat 'dik bevleesde' viel mij de laatste keer erg tegen bij die winkel...
Ik zou die ribs even goed inspecteren bij ontvangst en daar je bereidingstijd evt op aanpassen.
Kook lekker en eet smakelijk!
 
Frits zei:
Vorige week nog een vegetari?r vlees laten proeven, ze kon de lucht niet weerstaan ;).

Herkenbaar.
Mijn Marokkaanse collega deed ook maar even alsof het beef ribben waren.  =))
 
Sander72 zei:
Dat 'dik bevleesde' viel mij de laatste keer erg tegen bij die winkel...
Ik zou die ribs even goed inspecteren bij ontvangst en daar je bereidingstijd evt op aanpassen.
Kook lekker en eet smakelijk!

Vorige keer had ik hele dikke stukken en dat liep dan af naar smal.

Wel lastig inderdaad.
Morgen ochtend moeten die ribs binnen komen.

Maar ik vond de ribs wel erg lekker hoor. Alleen lastig te maken.
 
Op Aruba had ik ook ribjes die van dik naar dun gingen...
Gewoon maken zoals je ze altijd maakt..., je hebt dan verschillende soorten ribjes.., ik vond de dikkere stukken heerlijk (lekker mals en veel "vet" ), en de dunnere stukjes vond ik ook heerlijk..., lekker knauwen...

Kan volgens mij niet veel aan mis gaan... B-)


Mosseltje zei:
Frits zei:
Vorige week nog een vegetari?r vlees laten proeven, ze kon de lucht niet weerstaan ;).

Herkenbaar.
Mijn Marokkaanse collega deed ook maar even alsof het beef ribben waren.  =))

Plus 1
 
Frits +3 :)
 
Een Moslim zonder principes? :)
Mijn vader gaat toevallig met een Marokkaanse ( niet zo een met hoofddoek etc) vrouw en die eet beslist geen varkensvlees.
Ik maak dan vaak gewoon een groot stuk lamsvlees klaar.. Ook super lekker ;-)

Ribbels zijn binnen, ze lopen van vrij dik naar normaal. Geef mij maar die dikke stukken, super lekker.

Morgen om 10:30 de koko's briketjes aansteken, Smokenator inbouwen en richting de 100 graden.
 
De membraan bij deze ribs er af halen is trouwens een hels karwij... Die wil er nooit in 1x af.
Moet alles wegschrapen met een mesje.
 
Weet je zeker dat deze ribs niet reeds ontvliesd zijn? En dat het vlies dat je nu weg probeert te halen eigenlijk dus geen vlies is maar een vetlaagje?
Ik heb van de betreffende zaak al vaker reeds ontvliesde ribs gehad.
 
Jij hebt gelijk.
Ik had gevraagd of het vrouwtje alvast de membraan er af kon halen.

Maar 1 van de 3 had maar eem membraan.

Ze liggen er nu sinds 11:40 op.
2132g5l.jpg
 
De ribbels m?t Whiskey/Appelsap mop gingen er goed in bij iedereen!!!
Uiteindelijk heb ik de andere twee ribs er ook mee ingesmeerd :D

Was super lekker. Vooral de rooksmaak van appelhout voegt veel toe.
 
Mosseltje zei:
Frits zei:
Vorige week nog een vegetari?r vlees laten proeven, ze kon de lucht niet weerstaan ;).

Herkenbaar.
Mijn Marokkaanse collega deed ook maar even alsof het beef ribben waren.  =))

Dit vindt ik nou geweldig. Principes die overboord gegooid worden.
Top, helemaal top.
 
Terug
Bovenaan Onderaan