- Berichten
- 272
Vorig weekend had nog eens een proefrun gedaan met wat grassfed short ribs. Ervoor steeds grainfed exemplaren gehad waarvan de kost ruwweg 3-voudig was. Er was een duidelijk verschil, maar dat maakt niet dat de minder dure niet de moeite waard zijn.
Vorige zaterdag dan eens usda grain fed primes van een andere leverancier (gustor.be) op de bbq gesmeten. Hoe meer je een proef uit voert, hoe zekerder je van de juistheid van het resultaat bent he
Tldr: ondanks dat het prime was, heb ik het beste resultaat gehad met diegene die ik voordien steeds haalde (welke choice al label hadden). Ik vrees dat er niks anders op zit dan nog eens een run te doen om te zien of er geen andere variabele heeft gespeeld
Tijd voor plaatjes!
Links de grain fed prime, rechts de grassfed
De prep de dag voor de run:
Er moeten ook wat hapjes voorzien worden, dus wat experimenteren met abts (Camembert, pulled pork of Gouda). Met zelfgemaakte bacon natuurlijk!
Camembert is niet slecht, maar stevige smaak en dus risico voor wie het niet graag heeft. Pulled pork is zoals verwacht zalig. Gouda proef je niets van.
Tijd voor het echte werk (@Barbeknoei niet uitgeslapen dus
)
Je kan het zo al ruiken en proeven
Papiertje er rond na een 4,5u
Het eindresultaat. De foto geeft wat vertekend beeld van hoe donker de bark was, maar het was wel een van de betere die er al uit zijn gekomen. Heerlijke smaak en super zacht vlees.
En natuurlijk naslagwerk bij houden :
Vorige zaterdag dan eens usda grain fed primes van een andere leverancier (gustor.be) op de bbq gesmeten. Hoe meer je een proef uit voert, hoe zekerder je van de juistheid van het resultaat bent he

Tldr: ondanks dat het prime was, heb ik het beste resultaat gehad met diegene die ik voordien steeds haalde (welke choice al label hadden). Ik vrees dat er niks anders op zit dan nog eens een run te doen om te zien of er geen andere variabele heeft gespeeld

Tijd voor plaatjes!
Links de grain fed prime, rechts de grassfed
De prep de dag voor de run:
Er moeten ook wat hapjes voorzien worden, dus wat experimenteren met abts (Camembert, pulled pork of Gouda). Met zelfgemaakte bacon natuurlijk!
Camembert is niet slecht, maar stevige smaak en dus risico voor wie het niet graag heeft. Pulled pork is zoals verwacht zalig. Gouda proef je niets van.
Tijd voor het echte werk (@Barbeknoei niet uitgeslapen dus

Je kan het zo al ruiken en proeven
Papiertje er rond na een 4,5u
Het eindresultaat. De foto geeft wat vertekend beeld van hoe donker de bark was, maar het was wel een van de betere die er al uit zijn gekomen. Heerlijke smaak en super zacht vlees.
En natuurlijk naslagwerk bij houden :
Laatst bewerkt: