- Berichten
- 5.466
- 2 kg. Mosselen
- 200 gr. Bacon
- 2 zoete uien
- 1 grote courgette (ca. 400 gr.)
- 2 tenen knoflook
- 1 blik Heinz gepelde tomaten (400gr.)
- 250 ml. Droge witte wijn (ik had Pinot Grigio G&G, Inycon, Sicili?)
- 1.1/2 tl. paprikapoeder (waarvan 1/2 tl. Pimenton de la Vera dulce !)
- 1 tl. Basilicum
- 1 tl. Oregano
- 2 Laurierblaadjes
- 100 gr. Groene olijven met piment
- 100 gr. jong belegen geraspte kaas. (Of 50/50 geraspte jong belegen/ geraspte mozzarella)
- 2 el. olijfolie
- Grote ovenschaal/braadslee (30cm x 38 cm, Ikea (foto))
De BBQ klaar maken voor split grill methode (direct en indirect).
De 2 kg.mosselen koken zoals je normaal gewend bent.
Voorbeeld met de volgende ingredienten:
- 100 gram Peen/wortel
- 1 ui
- 1 Prei
- 1 bussel selderij (30 gram)
- 1 bussel Peterselie (30 gram)
- Laurierblad
- 1 glas droge witte wijn
- Klontje roomboter
klontje roomboter smelten in een mosselpan, de gesneden groentes toevoegen en zachtjes even bakken
Wijn toevoegen en op hoog vuur de gewassen en ontbaarde mosselen erin uitstorten.
De mosselen ca. 5-8 min laten koken(tussentijds 1 of 2 keer doorschudden)
Veel recepten hebben het over 5 minuten koken, dat is mij nog nooit gelukt, 10 minuten doet ook nog wel eens mee.
De mosselen in de pan wegzetten en ga verder met de saus.
De saus:
Uien fijnsnijden, bacon in stukjes snijden, olijfolie in skillet verhitten, bacon op zacht vuurtje ca. 5 minuten bakken, de uitjes toevoegen en ca. 5 min. meebakken, courgette in kleine stukjes toevoegen en knoflook uitgeknepen toevoegen en ook ca. 5 zachtjes meebakken.
Gepelde tomaten in stukjes gesneden toevoegen inclusief het vocht, wijn ,basilicum, oregano,paprikapoeder, laurierblaadjes toevoegen.
Saus zonder deksel ca. 10 min laten pruttelen en af en toe doorscheppen.
Vlak voor het van de BBQ halen in plakjes gesneden olijven toevoegen.
Skillet van de BBQ, briketten controleren, deksel op de BBQ en de temp. Regelen naar 200 gr. C.
De mosselen uit de pan vissen en elke mossel op een halve schelp in de braadslee/ovenschaal leggen.
De saus over de mosselen verdelen en bestrooien met de geraspte kaas.
Op de BBQ indirect bij 200-220 gr.C. 15-30 min totdat de kaas goed gesmolten is.
Laatst bewerkt: