BasBQ
Beef en Steak

Morgen eten we zelfgemaakte verse worst!

Ik zou best in jouw worst willen bijten!! :D
 
Mooie worst hoor... fijn hollands bordje ook!
 
Ik zag dat je de hele streng met 10 meter in een bak water had gestopt.
Normaal pak ik is slechts een gedeelte welke ik afspoel met ruim water.
Vergeet niet de binnenkant m.b.v. Een kraan goed door te spoelen.

Na gebruik kun je de overgebleven darm goed afspoelen en in met voldoende zout (de darm moet onder het zout liggen) in de koelkast bewaren.

Dat de worst iets strakker is geworden klopt wel: in de koelkast gaat er wat vocht verloren en krimpt de darm.
Zelf gebruik ik voor verse worst 12 gram zout.
 
Ik doe de darmen over het algemeen de avond ervoor in een bak water in de koelkast. Dan spoel
ik nog een keer goed de binnenkant uit voor dat ik het op de vulpijp doe. Voordeel is dat de darm
ook veel makkelijker glijdt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan