BasBQ
Beef en Steak

Mooie nazomerdag = mooie brisketdag!

Reynald

Vuurmaker
Berichten
69
Tis voorlopig de laatste mooie (na)zomerdag, dus prima moment om weer een brisket te gaan maken (op dringend verzoek van de huisbaas en de twee mini-huisbazen…)

Gisteren de 4.1kg getrimmed en in de rub gezet, en overnight in de koelkast.

Vanochtend rond 9u de bbq aangestoken en gemikt op een temp tussen de 130-150C.

IMG_9150.jpeg



IMG_9152.jpeg


IMG_9151.jpeg


Temp schoot een beetje door (naar de 165…) maar na een klein uurtje “prutsen” met airflows mooi op 145C…

Na zo’n kleine 3u zit de kerntemp rond de 70C, dus ff in alu-folie wrappen, beetje appelsap bij folie en terugzetten.

Na 1,5u zit de kerntemp overal op 92-98C en probe-t het lekker zacht…

Dat zou willen zeggen dat na zo’n 4,5u een brisket van ruim 4kg al klaar zou zijn?!?! Iemand anders ervaring met hoe lang het normaalgesproken zou moeten duren?

Maargoed, dan nu maar ff in de over op “warmhoudtemperatuur” van 60C, en dan merk ik vanavond wel of echt na 4,5u klaar was…

Dus vanavond nog foto(s) van het lege bord ;)


UPDATE:

Fotos zeggen waarschijnlijk meer dan woorden…

IMG_9160.jpeg


IMG_9161.jpeg


IMG_9162.jpeg



Al zeg ik t zelf: 🤤🤤🤤🤤🤤
 
Laatst bewerkt:
Smakelijk eten
 
Hogere temperatuur, snellere garing.
 
Ziet er goed uit!

Was hij niet droog geworden?
 
Het is klaar als het klaar is. Op wedstrijden gaat een whole packer er bij ons vaak maar 6 uur op.
 
Terug
Bovenaan Onderaan